fbpx

Nordiske Hits // uge 40

Foto: lil cat // Sofi Hellberg Olsson (Pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Jodebode – “Banjo”

Hvis man har brug for at blive sparket lidt igang på sådan en grå onsdag som i dag, kan man sætte denne playliste på, hvor Jodebode affyrer startskuddet. “Banjo” er et hårdstlående og festligt stykke hip hop, der ikke tager sig selv alt for seriøst. Som titlen antyder, er sangen bygget op omkring et dystert banjoriff, der danner fundamentet under Jodebodes selvsikre vokal, som går den perfekte balancegang mellem selvtillid og egoisme. Med en charmerende grad af flabethed, er han ikke just svigermors drøm, men hvem har egentlig inviteret svigermor med til fest i første omgang? Med tung bas, fængende tekst og selvfølgelig med masser af banjo, er nummeret en sand ørehænger, og så føles weekenden ikke så langt væk alligevel.

lil cat – “camper”

Nogle gange har man egentlig bare lyst til at tage en pause fra dagligdagens travlhed og, som kæresteduoen lil cat synger, “tænde for flight mode sammen”. Deres nye sang “camper” er skrevet som en ode til camping-tilværelsen, men udforsker også ideen om at flygte fra virkeligheden og finde tilbage til den simple tilværelse, hvor den jordnære tekst fokuserer på det romantiske i hverdagens små øjeblikke. Sangen passer perfekt ind i duoens finurlige lo-fi univers, hvor trommerne er rå, og hvor synthesizeren er vintage. Når kemien mellem de to halvdele af lil cat er så tydelig, som den er på “camper”, er det svært at lade være med at smile for sig selv, når man hører sangen.

Wildhart – “Those Kisses”

Når nu vi er i et mere opløftende hjørne, er det naturligt at bevæge sig mod den nye sang fra Wildhart. “Those Kisses” er bygget op omkring en hastig arpeggio-synthesizer, der understøttes af et akustisk trommesæt og drager associationer mod 80’ernes synthpop. Igennem nummeret mærker man en klar udvikling, der føles som om, at Wildhart tager lytteren i hånden og fører den gennem en musikalsk fortælling. Den luftige vokal giver en drømmende kvalitet, der kun understøttes af ‘spacy’ synth-elementer, hvorefter det hele forankres i den tunge bas. “Those Kisses” er en af de sange, hvor man glemmer alt omkring sig, så hvis man hører den på togturen hjem, er kontrolløren lige nødt til at prikke dig på skulderen, før du opdager, at vedkommende er der.

Ellers tilføjet:
Ahead x Particle Man – “Paradise Lost”
Alexander Grandjean x ALEA – “Dark Days”
Benji & Banden – “Spinkle gutter”
doula – “Good Boy”
DØSSI – “time will heal her”
Elvstrøm – “Whirlpool”
EYJAA – “The Wrecking Crew”
GENTS – “gimme”
Ginne Marker – “Titans”
Gustaf – “on n off”
JULIET – “Slow Down”
Kone Mara – “Highway 1”
KØBER x mikke flus x Mest Seff – “Venter på i morgen”
Marie Dahlstrom x Dan Diggas x Dayne Jordan – “Need You, Pt. 2”
Max Ulver – “Hold On To Me”
NAYAH – “Platonic”
Petter Vågan – “Dead Pixel”
RUMLE – “Super Power Lady”t
Saveus – “Bloodmoney”
TELUS – “Wish I Was You”
Total Hip Replacement – “The King”
Wraae – “Minde, En Drøm”

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com