Nordiske Hits // Uge 42

Foto: Lasse Matthiessen // Christian Friedländer (pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Lasse Matthiessen – “Reed”

Danske Lasse Matthiessen opnåede i 2017 succes med EP’en When We Collided, og han er snart parat med en længeventet opfølger. “Reed” er den anden single, der er udgivet fra den kommende EP Coordinates Remain, som ventes at udkomme allerede den 17. november. Nummeret er en øm ballade, hvor guitarens blide fingerspil og en ubøjelig stortromme udgør fundamentet, der viderebygges af Matthiessens ru men stadig luftige vokal. Melodien føles sårbar, nærmest skrøbelig, hvilket kun understrejes, da den overtages af en glidende synthesizer i slutningen af sangen. Med et flydende soundscape, den jordnære guitar og Lasse Matthiessens intimitet, er “Reed” et utroligt smukt stykke musik.

Sille Trolle – “Backwards”

Cecilie Trolle Eriksen har udgivet sin debutsingle “Backwards” under kunstnernavnet Sille Trolle. Den danske sanger og sangskriver nævner blandt sine inspirationskilder Erykah Badu, Beach House og Lana Del Rey, som uden tvivl kan fornemmes på dette nummer. Projektet blev til da Trolle flyttede til København, hvor hun mødte producer Lasse Lyngbo, der har arbejdet med blandt andre Vinnie Who og Hjalmer, og sammen skabte de den jazzede og sjælede lyd, som kendetegner Sille Trolle. Lyngbo og Trolle har på dette nummer slået sig sammen med producerduoen Pitchshifters, der har lavet hits for blandt andre Medina, Kidd og Andreas Odbjerg. Der er ikke sparet på noget, så man har glæde af lækre guitarriffs, fængende melodier, en blid tværfløjte og et skønt kontrabas-groove. “Backwards” er perfekt til sådan en grå dag som i dag, hvor man kan læne sig tilbage og nyde den sprøde klang af Trolles vokal.

Tilde – “Say That Our Love”

Svensk-britiske Tilde er godt på vej med sit andet album Pink Moon, og den nyligt udgivne single “Say That Our Love” er sidste smagsprøve, inden albummet lander den 19. november. Nummeret åbnes med klaver og en saloon-guitar, der med det samme trækker tråde til gamle western-film, hvorefter man mødes af Tildes rolige vokal, der samtidig føles insisterenede og kræver lytterens opmærksomhed. Sangen er filmisk i sit udtryk, og når musikken spiller, er det let at forestille sig en ensom rytter, der rider gennem et støvet landskab. “Say That Our Love” føles som Tildes bud på en Bond-sang, så sæt playlisten på, så du kan føle dig som helten i dit eget livs film.

Ellers tilføjet:
Amanda Bøg – “Lidt Endnu”
Astrid Cordes – “Male Lead”
AURORA – “Giving In To The Love”
AySay – “Yoldaş/Ven”
Bremer/McCoy – “Gratitude”
Charlotte Qvale – “Bones”
Emil Duvier – “Selfish People”
Gejst – “De Forbudte Trin”
Glitchi – “Like 5”
Helven – “if i could be like u”
Jung – “En Hel Tid Vi Ikke Taler Om”
Langva – “In My Eyes”
Lea Kampmann – “In Circles”
MALU – “Crocodile Tears”
Nøx x Josie Amadonna – “Rygtet siger”
OS TO – “mellem seng og bord og dør”
Ravi Kuma – “I Think I Would Look Better Without You”
Resa Saffa Park – “Dandelions”
Smile – “Call my name (feat. Robyn)”
SOÉL – “I Fall in Love Too Easily”
thedailyxrcise – “Be Around”
trentemøller – “All Too Soon”

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com