fbpx

Sylfide forener indiepop med nordisk folkemusik på debutsinglen “Det vender”

Foto: Nikolaj Frømsdorf Bache Schou (Pressebillede)

I anledningen af European Depression Day udgiver danske Sylfide sangen “Det vender” med tilhørende musikvideo, der sætter fokus på psykisk sårbarhed.

Den danske debutant Sylfide er ude med singlen “Det vender”, der på fineste vis beskriver, hvordan depression, angst og psykisk sårbarhed kan gemme sig under overfladen, uden at det bliver synligt for omverdenen. Singlen udgives i forbindelse med den årlige European Depression Day og sammensmelter nordiske folkemelodier med et atmosfærisk popunivers. Med en melankolsk vokalføring, blide strygere og en eventyrlig harpe, der langsomt glider ind et pulserende indiepoppet univers, sætter hun ord på nogle af de mest smertefulde følelser.

Bag aliasset Sylfide står 27-årige Helene Tungelund, der selv blev ramt af en depression i forbindelse med sit studie på musikkonservatoriet og i den forbindelse mistede lysten til at lave musik. Hun genfandt dog kærligheden til musikken i sit møde med den nordiske folkemusiktradition, der gav hende både inspiration og håb til at komme videre. Tungelund beskriver selv inspirationen fra folkemusikken således:

– Folkemusikken er ikke en lynkur mod depression, men at dykke med i min kulturarv har givet mig skuldre at stå på og minder mig dagligt om, at mit værd ikke måles på mine præstationer. Jeg er en del af en historie og et større fællesskab – jeg føler mig ikke længere så alene.

Lyt til “Det vender” og sen den tilhørende musikvideo på YouTube lige her.

Tags:
Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com