fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 40

Foto: Phoebe Green // Chelsea Mulcahy (Pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Vi har tilføjet 25 nye sange. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af ugens godter herunder.

Phoebe Green – “So Grown Up”

Den hypede indie-artist Phoebe Green fra Manchester har netop sluppet singlen “So Grown Up”, der er en rørende og hudløst ærlig ‘coming-of-age’-fortælling om den komplicerede overgang ind i voksenlivet. Nummeret lever bestemt op til den aktuelle hype, som den kun 23-årige artist har fået opbygget omkring sig, og som desuden fik os til at placere hende på vores liste over 21 internationale navne du skal holde øje med i 2021. “So Grown Up” er nemlig et virkelig stærkt og indierocket synthpop-track med en tung bas, der kaster et melankolsk slør over det støvede og frembrusende trommebeat. Hvis man er så heldig at befinde sig i Phoebe Greens eget hjemland, er det desuden muligt at opleve den unge indiepopper på hendes omfattende UK-tour, der er i fuld gang.

iB101 – “Mayonnaise”

Det er ingen hemmelighed, at vi er faldet pladask for danske iB101s legesyge 00’er-pop, der bliver ved med at overraske og vise nye spøjse facetter af sig selv. Martin Tangsgaard, der står bag projektet, er ude med singlen “Mayonnaise”, der med en smørbar falsetvokal, et fængende lydtæppe og et underfundigt tekstunivers fortsætter den DYI-poppede stil uden kompromiser eller unødvendig indpakning. iB101 er en virkelig spændende artist, der gør alt på sin helt egen måde, og som dyrker en fragmentarisk og eklektisk collage-æstetik i både sine sange og i det visuelle univers, der omgiver hans musikalske rodløshed. iB101 har for nyligt annonceret, at hans kommende album Enfant Terrible lander i sin fulde længde i starten af det nye år, og vi glæder os helt vildt til at følge med på rejsen op gennem det danske vækstlag. Vi oplevede desuden den unge millennial-popper på dette års SPOT Festival, og du kan læse vores anmeldelse af koncerten lige her.

Aksglæde – “10-meteren”

Den dansksprogede pop-poet Aksglæde har i løbet af blot et par år bevæget sig fra at være en fremadstormende vækstlagsartist til at være et veletableret pop-act med både radiohits, imponerende streamingtal og koncerter rundt i hele landet. Hans nye singleudgivelse “10-meteren” følger op på singler som “Giv Lys Igen” og “I Nat” gennem en charmerende fortælling om at turde springe ud i kærligheden og gå all in uden et sikkerhedsnet. Som sædvanlig skinner Aksglædes oprigtige og romantiserende personlighed tydeligt igennem, når han synger om at forlade festen sammen med sin udkårne, mens den stilfulde og charmerende popproduktion lægger et solidt fundament til den nostalgiske kærlighedsfortælling. Måske man kunne være så heldig, at der var et nyt album på vej – vi krydser i hvert fald fingre!

Ellers tilføjet:
Angående Mig – “ANKLER”
Artigeardit & Lamin – “Hvor Fuck Er Min Drink?”
Bear With Me – “Seasons”
Brimheim – “favorite day of the week”
Erika de Casier – “Make My Day – A COLORS SHOW”
EMMA SEE – “Thinking About It”
Go Go Berlin – “Better off Alone”
GRO – “High as a Kite”
Hedda Mae – “Getting Along”
HONNE & Griff – “BACK ON TOP”
ICEKIID – “Bagateller”
Ida Laurberg – “Personal Letters”
James Blake & SZA – “Coming Back”
jane – “NLT (what if i’m not sure)”
Nightmares On Wax & OSHUN – “Breath In”
Number One Popstar – “TV”
Oberhofer, Shamir & Nick Valensi – “SUNSHiiNE”
Pasha & Coucheron – “Tied Up”
Pind – “Avalon”
RINI – “For Days”
såforsatan – “Backup Plan”
T Truman – “Vanity Jones

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com