fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 40

Foto: Hedda Mae // Akam1k3 (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til 00’er-inspireret tyggegummipop eller dystopisk trip hop, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Angående Mig – alt det jeg alligevel ikke tør sige

Danske Angående Mig kombinerer tung autotunet hip hop med et vredt punk-univers, hvilket har skabt et virkelig spændende og originalt musikalsk univers, der blandt andet gjorde hende til vinder af KarriereKanonen tilbage i 2019. Hun har netop sluppet en ny EP med titlen alt det jeg alligevel ikke tør sige, og både kvaliteten og ambitionerne er lige så høje som forventet. Hvis du har lyst til at lære den fremadstormende artist bedre at kende, kan du desuden læse vores interview med Laura Lilholt, der står bag aliasset, eller dykke ned i vores anmeldelse af hendes show på dette års SPOT Festival. Du kan også bare gå direkte til sagen og lade dig forføre af hende nye EP på Spotify lige her.

Go Go Berlin – Expectations

Det danske poprock-band Go Go Berlin markerer deres 10 år som band med det nye album Expectations, der som titlen afslører handler om forventninger til sig selv og hinanden. Go Go Berlin har en fantastisk evne til at formidle en rocket nerve i et lettilgængeligt og elektropoppet univers, hvilket gør dem til et band, der når bredt ud med deres solide sange. Gruppen tager desuden hul på en omfattende album-turné herhjemme i slutningen af oktober, hvorefter de i starten af det nye år drager på en Europa-turné, der både rammer Tyskland og Schweiz. Lyt til Expectations på Spotify lige her.

Hedda Mae – The Early Strunges of a Late Millennial

Hedda Mae er det norske svar på Britney Spears anno 2021. Hun laver 00’er-inspireret tyggegummi-pop i et farverigt nostalgiunivers, der emmer af både Spice Girls-vibes og Nokia-telefoner, og hendes nye EP The Early Struggles of a Late Millennial skildrer på fornemmeste vis overgangsperioden mellem to årtusinder set fra et infantilt teenage-perspektiv. Hedda Mae laver virkelig stærke hooks og præsenterer dem i et højenergiske popunivers, og især sangen “Mr. Big Mouth” er perfekt til en fredag aften på dansegulvet. Lyt til hele EP’en på Spotify lige her.

Hôy la – There’s a Girl Inside My Brain Who Wants to Die

Den københavnerbaserede norske artist Hôy la dyrker grænsefeltet mellem mennesket og maskinen på sit debutalbum There’s a Girl Inside My Brain Who Wants to Die, der udfoldes i et mørkt og mystisk trip hop-univers med iskolde kybernetiske lydlandskaber. Den fortryllende vokal er både fængende og fremmedgørende, mens de snublende trommebeats og de syntetiske synthflader sender tankerne hen mod cyberpunkens industrielle ekstase og elektroniske intimitet. Vi havde for nyligt fornøjelsen af at opleve hende live på dette års by:Larm Festival i Oslo, hvor hun leverede et fortryllende dystopisk show , der placerede hende på vores liste over de bedste koncerter fra by:Larm 2021. Lyt til Hôy las eminente debutalbum på Spotify lige her.

NODE & Larry 44 – Diplomático

Hvis du følger med i den danske rapscene, har du sikkert bemærket, at de to hyperstreamende hitsmede NODE & Larry 44 har teamet op på en række singler. Nu er de ude med collab-EP’en Diplomático, der indeholder seks sange, som de to succesfulde artister har arbejdet på sammen. Det er særdeles streamingvenlig og velproduceret hip hop, der balancerer mellem bløde R&B-vibes og tunge 808s, mens de to rapperes processerede autotune-vokaler fremfører de sproglegende tekster med en overbevisende attitude og fængende melodiske fraseringer. Lyt til Diplomático på Spotify lige her.

Tjek også disse nye albumudgivelser ud:
Anna Leone – I’ve Felt All These Things
Casper Carl – Spøgelsesbilist på Bøgebakken
BADBADNOTGOOD – Talk Memory
Jomi – Lyst
James Blake – Friends That Break Your Heart

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com