fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 41

Foto: M.I.L.K. // Ian Isak (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til tropisk popmusik eller forvrænget indierock, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Jung – Forfra Forbundet

På bagkanten af deres gennembrudsdebutalbum Blitz fik Jung lagt landet fuldstændig ned med deres dansksprogede poprock, hvor betydningsfulde tekster og ukomplicerede melodier står i spidsen for trioens store succes. Nu er den danske gruppe ude med opfølgeren Forfra Forbundet, og som den svære to’er til deres prisvindende albumdebut er forventningerne tårnhøje. Forud for albumudgivelsen har Jung løftet sløret for singlerne ” To Timer I Træk” og ”Tur Retur”, som da også allerede har fået bemærkelsesværdig spilletid i radioen. Forfra Forbundet er et alsidigt albumudspil, der på samme måde som debuten emmer af energiske poprockede numre, men som samtidig giver plads til et par eftertænktsomme ballader. På samtlige sange er den fængende melodi, det pulserende beat og den nærmest poetiske lyrik atter i højsædet, og om du er til dansk poprock eller ej, skal du lytte til Jungs andet album – om end for at være med på beatet i toppen af dansk musik. Lyt til Forfra Forbundet her.

M.I.L.K. – Poolside Radio Vibe

Danske M.I.L.K. udkommer også med sit andet albumudspil – nemlig den finurlige og tropiske plade Poolside Radio Vibe. Her præsenterer Emil Wilk, som er manden bag aliaset M.I.L.K., en samling af muntre, skæve og tilbagelænede numre, som er spækket med solrige sommervibes. M.I.L.K. rammer på mange måder en mere uudforsket lyd på den danske scene lige nu, da han modsætter sig den til tider kølige, nordiske lyd, som ofte finder sin vej i dansk popmusik. Hans musikalske udtryk er nærmest tropisk og uden tvivl både ørehængende og dansabelt, og Poolside Radio Vibe lander på det helt rigtige tidspunkt, hvor det måske kan bringe lidt solstrejf til det overvejende regnfulde efterår. Tag et lyt til det nye album fra M.I.L.K. på Spotify lige her.

Nima – Pacemaker

Indierockgruppen Nima gør deres debut i det musikalske vækstlag med albummet Pacemaker, som er kommet til i kraft af et kontrolleret musikalsk kaos og præsenterer et stilistisk forvrænget lydbillede. Albummet har omdrejningspunkt i forsanger og sangskriver Markus Nybergs turbulente og fundamentløse opvækst og barndomserindringer. Den gennemgående tematik på Pacemaker understøttes af musikalske brudstykker, der kulminerer i det kaotiske, forvrængede og distortionfyldte rum, hvor tekstlige symboler på rodløshed, hverdagsflugt og kærlighedsrus giver sig til kende. Lyt til Nimas hårdtslående debut lige her.

mags – happimess

mags har gjort sig bemærket med sin frembrusende, nordiske popmusik siden sin debut, og nu er den talentfulde artist ude med sit seneste skud på stammen, nemlig albummet med den kreative og legesyge titel happimess. Som albumtitlen antyder, er mags ude med en kontrastfuld samling af numre, der rummer alle følelser på spektrummet. Den dansable single “as long as we’re both breathing” har sat en fængende og ultrapoppet standard for resten af pladen, hvis energi også må siges at opfølges på de resterende numre. I forbindelse med albumudgivelsen har vi netop haft lavet et mini-interview, hvor vi stillede 10 hurtige spørgsmål til mags, og imens du lærer popstjerneskuddet bedre at kende, kan du med fordel lytte til hendes album happimess på Spotify her.

Remi Wolf – Juno

Den amerikanske soulpopper Remi Wolf bryder endnu engang popmusikkens konventioner på hendes energiske album Juno. Efter at have deltaget i American Idol tilbage i 2014 fik Remi Wolf etableret sig på den internationale scene. Hendes funky popnumre er attitudefyldte på bedste girl-power manér, og hendes musikalske udtryk er på mange måder enestående, hvor hun gør et ihærdigt og vellykket forsøg på at innovere den moderne poplyd. Remi Wolfs andet albumudspil Juno eksperimenterer med tempofulde og ukonventionelle lydflader, der skaber rammerne for hendes unikke og legesyge udtryk. Lyt til Juno på Spotify her.

Tjek også disse nye albumudgivelser ud:
Båd – Oktober Vipper Bladene Af Træerne
Ginne Marker – ULTERIA
Porto Geese – Duck
Sluff – World Wide Worries
SOÉL – Melomaniac EP
Ydegirl – Ydegirl

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com