fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 43

Foto: GRO // Daniel Siim (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til dansksproget poppoesi eller eksperimenterende, elektronisk art-pop, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

Marcus.wav – Hvis mit hjerte ikke stopper

Det upcoming talent Marcus.wav har netop udgivet sit debutalbum Hvis mit hjerte ikke stopper, hvor popstjerneskuddet tager tunge emner op i en tankemyldrende og ærlig sangkollektion. Det tekstlige univers bevæger sig i tematikker omkring angst, selvmordstanker og voldsomme kærlighedssorger, som Marcus.wav formår at beskrive i hans nærmest digtene sangtekster. Den blomstrende artist vandt KarriereKanonen i år og stormer fremad på den danske musikscene, hvor han allerede har haft en udsolgt headliner koncert på Lille Vega og spillet live på P3. Den hjerteskærende titelsang fra det nye album er ifølge artisten det mest ærlige nummer, som han har skrevet, der indkapsler hans følelser omkring de selvmordstanker, han har kæmpet med. Hør det ærlige albumudspil fra den spirende artist på Spotify lige her.

Ed Sheeran – =

Den amerikanske popkomet Ed Sheeran har smidt endnu et hit-fremkaldende album på gaden, der har fået den finurlige titel, som blot består af et lighedstegn. Som verdensstjerne har hans singleudgivelser “Bad Habits” og “Shivers” allerede opnået massiv popularitet på alle streamingtjenester med deres dansable og festglade toner. Med en mangeårig musikkariere på bagen har popartistens musikalske udtryk gennemgået en udvikling, og det er tydeligt at høre på det nye album, at det er en mere moden Ed Sheeran, som vi bliver præsenteret for. Albummet er en hyldest til popstjernens kone og bærer præg af livet set gennem en 30-årig mands øjne, hvilket dog ikke gør, at pladen byder på mindre catchy numre. Du kan høre det nye albumudspil fra Ed Sheeren på Spotify her.

GRO – Columna

Bag det musikalske soloprojekt GRO står musiker og producer Julie Møller Christiansen, der netop nu er ude med sit eksperimenterende debutalbum Columna. Artisten producerer elektronisk art-pop med et anderledes twist, end det vi almindeligvis hører på den danske popscene. Albummet består af ni sange, der på forskellig vis skildrer de tanker og følelser, som GRO har haft i forbindelse med hendes mors selvmord. Det handler om, at genkalde sig minderne, isolere sig i sorg og bearbejde oplevelsen. Det er et særegent musikalsk udtryk, som vi møder på GRO’s debut, men ikke desto mindre et interessant og til tider smerteligt lyt værd. Lyt til GRO’s debutalbum på Spotify lige her.

Maximilian – Too Young

Den unge popkunstner Maximilian er ude med albummet Too Young. Den danske artist fik sit gennembrud med singlen “Beautiful Scars” og har siden ligget i toppen af dansk popmusik. Med inspiration fra verdensstjerner som James Blake, Justin Bieber og Frank Ocean har hans lyd en international gennemslagskraft, der har sat ham på landkortet udover de nordiske grænser. Hans sangskrivning pulserer med en rå ærlighed og skrøbelighed, der er usædvanlig for en så ung artist, og det er den samme musikalske nerve, som bryder det nye album fra Maximillian. Du kan med fordel lade din fredag aften starte med tonerne fra Too Young-albummet, som du kan finde på Spotify lige her.

Augustine – Weeks Above The Earth

Med sin groovy, 70’er-inspirerede indiepop udgiver sangskriver, producer og multi-instrumentalist Augustine debutalbummet Weeks Above The Earth. Den svenske artist tager os med på en rejse ind i et musikalsk univers, hvor forelskelsesfeber, ungdom og hjertesorger er tematik for det farvestrålende album. Weeks Above The Earth har en poppet lydside og en fantastisk feel good-vibe, der fører sig frem på legesyge melodier og tilbagelænede beats. Hvis du er til indiepoppede toner bør du kickstarte din fredag med debutalbummet fra Augustine, som du kan lytte til lige her.

Tjek også disse nye EP- og albumudgivelser ud:
Bremer/Mccoy – Natten
Esthére – For All the Dust
Louise Lo – The Door to Anywhere Leads the Way EP
Marie Dahlstrom – Safe Place EP
Rebecca Lou – Heavy Metal Feelings
Trine Lyngvig – White Bird EP

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com