Den britiske rockgruppe Black Country, New Road finder brødkrummer i sengen på andensinglen “Bread Song”

Foto: Rosie Foster (Pressebillede)

Black Country, New Road har netop slipper deres anden single “Bread Song” fra deres kommende album Ants From Up There.

Med debutalbummet For the first time vandt den eksperimenterende rockgruppe Black Country, New Road hurtig popularitet udenfor hjemlandets grænser. Nu følger gruppen op på succesen med den humoristiske single “Bread Song”. Den nye single er skåret helt ind til benet med en simpel instrumentation og ømme, følelsesladede sangtekster. “Bread Song” har et umiddelbart budskab, som forekommer meget relaterbart i hverdagslivet – nemlig fundet af brødkrummer i sengen. Nummeret viser desuden, hvordan de syv bandmedlemmer er i gang med en udvikling i deres lyd, hvor de bevæger sig mod et mere melodisk territorium.

Frontmanden Isaac Wood fortæller om processen bag “Bread Song”:

– Vi ville lave det første omkvæd uden nogen bestemt taktart. Jeg tog ind for at se Steve Reich’s “Music for 18 Musicians” og det er et stykke musik, hvor taktens længde bestemmes af clarinet-spilleren – de spiller bare indtil de løber tør for luft. Det ville jeg prøve med hele bandet, hvor vi ikke kiggede på hinanden, men bare prøve at spille uden tidsfornemmelse.

Hør “Bread Song” lige her.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com