FORPREMIERE: Stine Klingstens andensingle udstråler en optimistisk melankoli

Foto: Malthe Dahl Bennedsen (Pressebillede)

I morgen udkommer andensinglen “Dage” fra den prisvindende sangerinde i forbindelse med hendes kommende debutalbum. Til singlen medfølger en musikvideo, som vi i dag kan præsentere en eksklusiv forpremiere på.

Den århusianske folk-pop sangerinde og musiker Stine Klingsten er klar med udgivelsen af hendes anden single “Dage”, som teaser for hendes debutalbum, der står til at udkomme i 2022. “Dage” er et nærværende nummer, der insisterer på at holde fast i optimismen i en ellers melankolsk tid. Med hendes dansksprogede tekster fortæller Stine Klingsten på poetisk vis historien om, hvordan hun som otte årig mistede sin mor til en alt for tidlig død. Nummeret handler om, hvor umuligt det føles at komme videre ovenpå en så traumatiserende oplevelse, men hvordan at dagene alligevel fortsætter sin gang. Om singlen fortæller sangerinden:

For mig handler “Dage” om at komme videre, selvom man virkelig ville ønske, man kunne tage himlen og stjernerne ned og hive personen tilbage til livet. Men det kan man bare ikke.

Med nummeret håber Stine Klingsten, at andre, der har stået i tilsvarende situation, kan finde troen på, at man kan leve et meningsfuldt liv efter en så meningsløs oplevelse. Hun fortsætter med at fortælle:

Alting fortsætter jo, selvom man ikke har lyst til det. Dagene går videre, selvom man ikke kan overskue det. Men man kan ikke stoppe med at leve, når man mister. Hvis man forestiller sig, at man sidder i den mørkeste del af sit liv, men lyset omkring en bevæger sig alligevel – det er det, sangen handler om.

Stine Klingstens “Dage” veksler mellem sine skrøbelige vers og mere slagkraftige omkvæd, som netop afspejler de enorme følelsesudsving, der kommer til udtryk, når man mister. Musikken udgøres af intime guitartoner, legene og melodiøse basgange og til tider en yndefulde cello, der ligger sig i baggrunden af det intense lydbillede. Musikvideoen til “Dage” foregår i naturskønne omgivelser, hvor vi ser Stine Klingsten gå eftertænksomt omkring i skovens vilde natur.

Du kan høre den eksklusive forpremiere på singlen “Dage” og se den tilhørende musikvideo lige her.

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com