Koncertanbefalinger // Uge 48

Foto: Statisk // Daniel Hjorth (Pressebillede)

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra prisvindende poprock til R&B-aften på Christiania. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Dopha

Hvor: Posten, Odense
Hvornår: Onsdag den 1. december

Dopha har haft et helt vildt 2021, hvor hun blandt andet vandt Carl Prisen for Årets Talent og har været på en omfattende Danmarksturné, som blev mødt med fire- og femstjernede anmeldelser. Den vilde tur lader dog ikke til at stoppe i den nærmeste fremtid, for i sidste uge offentliggjorde Heartland Festival, at poprock-kometen tager del i næste års festligheder. Er der en bedre måde at skyde julemåneden i gang end at feste med til Dophas hitkatalog?

Brimheim – support: GRO

Hvor: Posten, Odense
Hvornår: Torsdag den 2. december

Det skal ikke være en hemmelighed, at vi på redaktionen er vilde med Brimheim. Den dansk-færøske sangerinde er helt sin egen, og hendes dragende vokal klæder det mørke lydbillede, uden det hele behøver blive alt for dystert. Netop på grund af denne sammensmeltning af den intime vokal og det kølige, nordiske lydbillede, fik nummeret “Call It What You Want” en plads på vores liste over årets 25 bedste danske sange. Samme aften har man også glæden af sanger, producer og multi-instrumentalist GRO, hvis eksperimenterende indiepop er ligeså uforudsigelig som den er tiltalende.

URO – support: MAS

Hvor: VoxHall, Aarhus
Hvornår: Fredag den 3. december

På trods af pandemi og nedlukning har URO formået at skubbe sin musikalske karriere i gang. Kunstneren med navnet Jeppe Kronback mestrer den svære balancegang mellem de poppede ørehængere og de dybsindige ballader med sine sårbare tekster, sin følsomme stemme og de trappede beats. Inden da, varmes man op af Vestegnsrapperen MAS, når de tunge 808’s og mindst lige så tunge bars rammer VoxHalls lydanlæg.

Ju Kaia m. support: Hakami & MILA

Hvor: Operaen på Christiania, København
Hvornår: Lørdag den 4. december

Hvis man er typen, der hellere vil mærke sommersol end decemberkulde, bør man holde kalenderen åben på lørdag, hvor Ju Kaia indtager Operaen på Christiania. Den fængende R&B gør, at man ikke kan lade være med at bevæge sig til musikkens groove, mens hendes varme stemme tryllebinder publikum. Men Ju Kaia står absolut ikke alene, for arrangementet byder også på neosoul-sangeren Hakami og pop/R&B-divaen MILA. Der er absolut god grund til at tage et smut forbi Staden, så man kan opvarmes af de sprøde toner.

Statisk

Hvor: Lille VEGA, København
Hvornår: Lørdag den 4. december

Den elektroniske duo Statisk tog landet med storm med singlen “Højhus”, der blandt andet blev kåret som P3’s Uundgåelige. Deres fandenivoldske attitude i både tekst og performance indkapsler tidsånden, mens melodierne skråles med en unægtelig passion. Musikken kombinerer elektronisk pop med en rocket æstetik, der især kommer til udtryk i den trodsige vokal. I år udgav Statisk deres debut-EP af samme navn, der giver et indblik i deres unikke univers, så der er masser af hårdtslående musik i repertoiret, når de indtager Lille VEGA på lørdag.

Gustav Rasslan
gustavrasslan@bandsoftomorrow.com