fbpx

Nordiske Hits // Uge 47

Foto: Michelle Ullestad (PR)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Michelle Ullestad – “Emilie”

Bergen-kunstneren Michelle Ullestad har allerede etableret sig som en stærk spiller på den norske popscene med hyppig radiorotation på NRK P3 og nogle virkelig stærke singleudspil på CV’et. Hendes nyeste single “Emilie” handler om at sammenligne sig med andre, hvilket ofte ender ud i konklusionen om, at man ikke er god nok. Med spyddige stikpiller til både Instagram og uddannelsespres blander hun glitrende tyggegummi-beats med 00’er-rockede guitarfigurer i et scandipoppet univers af fængende hooks, MØ-klingende ad-libs og charmerende norsksprogede tekstlinjer. “Emilie” er med andre ord en virkelig solid popsang, der i den grad fortjener en plads på listen over de stærkeste nye sange fra den skandinaviske scene.

Neon Priest – “Pain”

Neon Priest laver innovationspop direkte fra den københavnske undergrund. På deres nye single “Pain” udveksler bandet elektro-kys mellem industriel hyperpop og forvrænget ambience, og resultatet virkelig spændende at lytte til. Neon Priest er et ægte DIY-band med fuld kontrol over både sangskrivning, produktion og mixing, og deres nye single er endnu et progressivt popnummer med hårdtslående beats og en ultra-processeret vokal, der svæver mellem det syntetiske og det organiske. Den danske kvartet, som vi tidligere har haft på som Ugens Upcoming, har virkelig fat i noget interessant, og deres imponerende sangrepertoire stråler af både kvalitet og kunstneriske ambitioner. I løbet af 2022 spiller bandet desuden deres første internationale tour, der starter ud i Pumpehuset til februar, og med “Pain” på sætlisten kan det kun blive godt.

OS TO – “Lyse Morgen”

Den danske duo OS TO har tidligere udgivet musik under navnet Eugenia, men er genopstået under nyt alias og med et lidt mere poppet udtryk end tidligere. Deres nye singleudspil “Lyse Morgen” byder både på indiepoppede vibes og et storslået kor bestående af vokaler fra henholdsvis Guldimund, Hymns from Nineveh og Skt. Annæ Gymnasiums pigekor, der understøtter leadvokalen med stemningsskabende korharmonier. Sangen handler om at feste til den lyse morgen med lidt for meget alkohol i blodet og blive vækket af solens morgenstråler uden at kunne huske, hvad man har lavet i løbet af natten. “Lyse Morgen” balancerer elegant mellem det festlige, det alvorlige og det melankolske, og vi har derfor placeret sangen på denne uges Nordiske Hits.

Ellers tilføjet:
ALSACE – “Gimme Love”
Anna Dalum – “Get our of My Head”
Brimheim – “hey amanda”
Daniel Joy – “Need You To Stay”
Elisha – “Mama”
Ellison – “For Her”
Fieh – “Telephone Girl”
Freja Kirk – “Say Goodnight”
History of Sugar & Nive Nielsen – “Plywood Confidence”
Komorebi Garden – “First Aid”
LALUNE – “YOU”
Laura Ziani – “Money”
Lucky Lo – “Mary Mind”
Nathan Aeli – “Give Me A Reason”
Plàsi – “How Do You Know”
SANFABI – “Numb”
Tilde – “It’s You”
Tom Bjerg – “Sig Hvad Det Er”
Verdens Sidste Idé – “Diego”
Vero – “BEG!”
Violence – “Atlas Of CC”
ZAINA – “17-7”

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com