fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 46

Foto: Vakle // Sarah Fresco (Pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Vi har tilføjet 25 nye sange. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af ugens godter herunder.

ALSACE – “Gimme Love”

Den spritnye danske popduo ALSACE er ude med deres tredje singleudspil “Gimme Love”, der går all in på 70’er-nostalgiske synths og disco-klingende strygere. Humøret, tempoet og energien er skruet helt i top på den charmerende kærlighedssang, og ALSACE lægger hverken skjul på danselysten eller deres svaghed for catchy popmelodier. Ganske forståeligt røg både førstesinglen “Physical” og andensinglen “Air France” i rotation på P3, og mon ikke “Gimme Love” går samme skæbne i møde. Der er i hvert fald tale om popmusik fra øverste hylde og et særdeles solidt håndværk, der nemt kunne passe ind i de danske radiostationers sendeflader.

Statisk – “Optur”

Odense-duoen Statisk har siden sidste års debutsingle “Højhus” braget op gennem det danske vækstlag i en decideret raketfart. De to unge medlemmer optrådte for nyligt til årets P3 Guld, og nu er de aktuelle med den eksplosive single “Optur”, der ligesom duoens resterende repetoire emmer af en rodløs energi og insisterende rynker i panden. Med et forvrænget synth-hook, en følelsesladet råbevokal og nogle virkelig stærke tekstlinjer viser Mathias Ranch og August Kulmann, at de på mange måder har noget på hjertet, og at de besidder evnen til at formidle deres sangskrivning med en overbevisende nerve. Hvis du vil lære den fremadstormende duo bedre at kende, kan du desuden dykke ned i deres svar på vores 10 hurtige spørgsmål.

Vakle – “Happy Go Lucky”

Den danske producer Vakle, der blandt andet har produceret den seneste girlcrush-single “Lucky”, har netop udgivet andensinglen fra hendes kommende debutalbum. Singleudspillet har fået titlen “Happy Go Lucky” og gæstes af den London-baserede britiske duo Temptress, der lægger vokaler til Vakles unikke produktion. Den stærke popsang klinger umiddelbart opløftende og ubekymret, men bag overfladen gemmer der sig en melankolsk ambivalens og en ærlig erkendelse af, at de fleste parforhold ikke varer for evigt. Netop balanceringen mellem de lyserøde skyer og den komplicerede kærlighedsskildring er et af nummerets klare kvaliteter, der efterlader lytteren med en hungren efter de resterende sange fra det kommende debutalbum. Og så er det bare en virkelig godt skåret popsang, der på alle måder gør sig fortjent til at blive en del af soundtracket til din fredag.

Ellers tilføjet:
andreas odbjerg – “god jul”
Benjamin Hav & Familien – “Cannelloni & Kød”
Brimheim – “hey Amanda”
chloe moriondo, Thomas Headon & Alfie Templeman – “Dizzy”
Daniel Joy – “Need You To Stay”
Elisha – “Mama”
FKA twigs & Central Cee – “Measure of a Man”
Hazel English – “Nine Stories”
Highasakite – “Love him anyway”
Juliane Viktoria – “Min By”
KÅ – “LIFE”
Komorebi Garden – “First Aid”
LALUNE – “YOU”
Lucky Lo – “Mary Mind”
Neggy Gemmy – “California”
Neon Priest – “Pain”
O/RIOH & Alina Koivula – “Love, Pt. 1”
SANFABI – “Numb”
Sun June – “Easy”
Tom Bjerg – “Sig Hvad Det Er”
Vakle – “Happy Go Lucky”
Violence – “Atlas Of CC”
WIINSTON – “Blood Moon”

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com