fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 47

Foto: Kamma // Sofi Hellberg Olsson (Pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Vi har tilføjet 25 nye sange. Læs om vores tre favoritter og dyk ned i resten af ugens godter herunder.

Hedda Mae – “Hate Being 22”

Norske Hedda Mae har netop sluppet bonustracket “Hate Being 22” fra hendes seneste EP The Early Struggles of a Late Millennial, der landede tilbage i oktober måned. Sangen handler om at flytte hjemmefra og bosætte sig i en ny by, mens man tager hul på sit voksenliv og i den forbindelse bliver konfronteret med nogle helt uvante problemstillinger. Hedda Mae lægger ikke skjul på sin manglende begejstring for at blive voksen, og hendes fortælling om at flytte fra Bergen til Oslo for derefter at miste både sin pung og sin mobiltelefon er både rørende og humoristisk på samme tid. Ligesom resten af EP’en er skriver “Hate Being 22” sig ind i et 00’er-inspireret lydunivers, og ugens fredagsplayliste skal selvfølgelig krydres med Hedda Maes charmerende tyggegummipop.

Kamma – “Good Daughter”

Den danske popartist Kamma har virkelig fart på for tiden. Hun har netop afsluttet en omfattende supporttour for selveste Lydmor, og i aften tager hun hul på sine arena-opvarmningstjanser for Jung, når hun spiller i Odenses Jyske Bank Arena. Som om dette ikke var nok, så har hun netop smidt den virkelig stærke singleudgivelse “Good Daughter”, der handler om at sætte grænser og vriste sig fri af sine forældre. En tematik, som bagkvinden Signe Rønnov også berørte på sin storladne debut-EP Momentary Emotions, men som fremstår endnu stærkere på “Good Daughter”, der desuden bevæger sig i et lidt mere poppet univers end på hendes tidligere udgivelser. Et virkelig stort nummer fra en virkelig spændende artist, der i den grad fortjener en plads på vores liste over ugens mest uimodståelige singler.

RoseeLu – “POV”

20-årige RoseeLu følger op på sine seneste radiohits med den nye single “POV”, der handler om spontant at blive draget af et andet menneske og få lyst til at give sig hen til vedkommendes inderste følelsesliv. RoseeLus perfektionerer blandingen af moderne popmusik og 90’ernes grunge-æstetik, hvilket gør hendes sange velegnede til både kommercielle radioplaceringer og energiudløsende headbanging. Hendes eminente og særdeles stærke vokal er sat helt frem i mixet, og det er på intet tidspunkt svært at finde ud af, hvor hun vil hen med sin hårdtslående poprock, der både smager lidt af Nirvana og Avril Lavigne. “POV” er således et kvalitetsbevidst popværk med pondus, selvtillid og en ‘all in’-fornemmelse, man næppe kan gå galt i byen med, hvis man skal have et godt musikalsk kort på hånden til aftenens fredagsfest.

Ellers tilføjet:
Abudebi Zonjon – “I’ve Decided”
Albert Heath – “Smoothie”
Anders Knudsen – “The Quiet Earth”
Azilda – “Green Light”
Bear With Me – “Sun”
The Colour – “Blue Lotus”
Drengestreger – “Guld Værd”
Dugfrisk – “Jeg kan mærke jorden danse”
Elijah Okello – “Wendy’s Nuggets”
JOAH – “2007”
Jonathan Floyd – “Tarantino”
Julie Ellinor – “Mislead”
Karin Ann – “we’re friends, right?”
Luster – “BURN ALL BRIDGES”
Neon Ion – “4 Leaf Clover”
NikoCorlin – “Keep Coming Back”
Oliver Malone – “tanker”
PBSM – “Falling”
Senso – “Arrows”
Søren Manscher – “Jeg Ønsker Dig Et Godt Live”
Thyra Hilden – “FEARLESS”
Yaris Paris – “Talk 2 U”

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com