fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 44

Foto: Liberty // Tobias Hoffman (Pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til midnatnostalgisk lo-fi pop eller adrenalindreven indiepoprock, så er der helt sikkert noget for dig blandt vores favoritter.

aomame – so sorries

Lo-fi duoen aomame er ude med deres debut-EP so sorries, der bygger videre på det eftertænktsomme og rolige musikunivers, som de præsenterede på singlen “sorrygirl”. Søskendeparrets drømmende lydflader har en tematik, der centrerer sig omkring sene nattetimer og de tanker, der banker på, når resten af verdenen sover. De fire sange på EP’en repræsenterer en midnatsnostalgi, og vi inviteres ind i det uformelle rum, som er en afspejling af det tætte og personlige bånd mellem de to søskende Clara og August. Den både langsomme og legende bedroom pop tilføres fængende R&B-elementer, og med Claras bløde vokal synges vi ind i en trancelignende tilstand, der netop passer godt til de filosofiske nattetimer. Lyt til debut-EP’en fra aomame på Spotify lige her.


BBYBITES – PLEAZER

På redaktionen har vi fulgt den musikalske rejse for den spirende artist BBYBITES nøje, og nu har hun altså sluppet sin debut-EP PLEAZER. Med sin flabede rap og legende vokal drager BBYBITES afsted mod et tekstunivers, der både kan finde på at være provokerende eller modsat bare fortælle en klassisk kærlighedshistorie. Hendes sangkollektion byder på en attitudefyldt men også ærlig, sprælsk og festlig blanding, hvor fængende popmelodier og hård bas er i højsædet, og du aldrig helt ved, hvad du skal forvente af den musikalsk alsidige artist. Lyt til den nye EP fra BBYBITES lige her.


Amason – Galaxy II

Den svenske musikgruppe Amason følger op på deres Galaxy I-album fra 2019 med det nye album, der meget passende har fået titlen Galaxy II. Opfølgeren har været længe undervejs, da alle gruppens medlemmer er involveret i andre musikalske projekter, og corona-pandemiens nedlukning gav altså anledning til, at gruppen kunne fokusere fuldt ud på Amason-projektet. Kvintettens indiepoppede toner har medført stor popularitet, og albummet repræsenterer et omfavnende udtryk, hvor forskellige genretraditioner er i spil på samme tid. Da gruppen består af talentfulde og erfarne musikere, der blandt andet har produceret for Madonna og Britney Spears, er albummets kvalitet fuldstændig skudsikkert, og du kan ufortrødent påbegynde din weekend med at lytte til indiepladen fra Amason lige her.


Liberty – Moon Child Set On The Sun

Moon Child Set On The Sun er tvillingealbummet til Libertys debut, som udkom sidste år. Mens debutalbummet havde en både mørkere og mere rocket lydside, har det nye album fra Liberty-artisten Mattias Kolstrup en langt mere håbefuld tone. Det nye albumudspil emmer af en poppet lethed og optimisme, men albummet byder stadig på en energisk og sprælsk rock-lyd, som vi kender den fra det danske poprock-talent. De to albums går hånd i hånd, og inden længe drager Liberty også på Danmarkstour med sange fra både debutalbummet og opfølgeren Moon Child Set On The Sun. I mellemtiden kan du lytte til det nye album på Spotify lige her.


Snail Mail – Valentine

Den amerikanske indieartist Snail Mail har længe teaset for sit nye album Valentine, og nu er det endelig landet på vores streamingtjenester. Tidligere på året løftede den unge guitarist og singer-songwriter Lindsey Jordan, der er kvinden bag soloprojektet, sløret for titelsangen “Valentine”, hvor vi fik en forsmag på albummet, som både var brutal og romantisk i sin lyd og tekst. Over 10 numre tager Snail Mail lytteren med på en adrenalindreven rutschebanetur, hvor der både er plads til de helt rå kompositioner med rockede baslinjer og svævende el-guitarer og de dynamiske, indiepoppede melodier, hvor trommemaskinen og lækre synthflader fylder i lydbilledet. Lyt til indiepladen fra Snail Mail her.

Tjek også disse nye EP- og albumudgivelser ud:
Benz – This Could Be the End EP
everBear – The Secret Life of Trees EP
HORSSE – Crossing EP
Josef Love – The Grooves, Vol, 2 EP
Nation Of Language – A Way Forward
Nicolai Noa – Gælden EP
Oliver Dengsø – Casanova
Sauna Senere – EP EP

Kira Buur
kirapost@bandsoftomorrow.com