fbpx

Nordiske Hits // Uge 48

Foto: Julie Ellinor // Anna Kabana (Pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Julie Ellinor – “Mislead”

Vi har tidligere haft den danske artist Julie Ellinor både som Ugens Upcoming og blandt de Uimodståelige i Byhaven, så det er nok ikke nogen hemmelighed, at vi er ret så vilde med hendes eftertænksomme sangskrivning. Den 26-årige sanger og sangskriver har netop udgivet singlen “Mislead”, der handler om at være konstant tilgængelig for et andet menneske, som ikke gengælder det og i stedet nedprioriterer relationen. Sangen er produceret sammen med Ellinors musikalske partner in crime Christian Alex Petersen, der også har arbejdet med artister som Liss, Baby in Vain og Mew, og resultatet er intet mindre end fantastisk.

Luster – “BURN ALL BRIDGES”

Raw-popperen Luster har egentlig været aktuel på den danske indiescene i nogle år efterhånden, men både energien, nerven og legesygheden står stærkere end nogensinde før på den nye single “BURN ALL BRIDGES”. Bag aliaset står danske Jacob Haubjerg, der tilbage i 2018 debuterede som Luster efter at have spillet med acts som Palace Winter og Sleep Party People. “BURN ALL BRIDGES” er et storladent og retrofuturistisk track, der handler om sure menneskers impulsive udbrud på internettet, og så er det desuden hans første udgivelse gennem det legendariske danske indielabel Crunchy Frog. Singlen indikerer dermed også starten på et nyt kapitel, der til maj næste år vil kulminere med albummet PRESSURE, hvilket vi ser utrolig meget frem til.

Resa Saffa Park – “Candles”

Norske Resa Saffa Park har netop sluppet andensinglen “Candles” som opfølger til det seneste singleudspil “Dandelions”. Den tidligere skuespiller, der nok mest er kendt fra TV-serien SKAM, har i løbet af 2021 vist sig som en af de mest lovende sangskrivere med sin eminente vokal og stærke tekstunivers, og “Candles” er absolut ingen undtagelse på det tårnhøje niveau. Sangen handler om, hvordan negative tankemønstre somme tider står i vejen for ens egen lykke, kærlighed og selvsikkerhed, og hun formidler det gennem et henrivende melankolsk popunivers, der ikke er til at stå for. Et virkelig rørende nummer, som snildt kunne føre nogle store ting med sig for det unge multitalent.

Ellers tilføjet:
Albert Heath – “Smoothie”
Anders Knudsen – “The Quiet Earth”
Anna Valgreen – “Drikke Ud”
Annette Odimer – “Den Gangen”
Bear With Me – “Sun”
Drengestreger – “Guld Værd”
Gard Read – “All We Can Do”
Hedda Mae – “Hate being 22”
Helven – “my love my love”
HERNIA – “Escape”
Ingvild Flottorp – “December Light”
iris – “ROBOTLOVER (acoustic)”
Jonathan Floyd – “TARANTINO”
Kamma – “Good Daughter”
LOVIS – “Aften”
Maaneland – “Maaneland”
Nouveaux – “Keep On Running”
RoseeLu – “POV”
Senso – “Arrows”
Sortblod – “Født Under En Himmel Du Er Forelsket I”
Swell – “bad boy”
Wadi – “Wonderland”

Mads Vadsager
madsvadsager@bandsoftomorrow.com