fbpx

Holly Humberstone knuser hjerter på sin rejse imod toppen

Foto: Phoebe Fox (Pressebillede)

Den engelske sangskriver Holly Humberstone har fået meget medvind i det britiske musiklandskab med sine personlige fortællinger og er nu ude med hjerteskærende single.

Den britiske sanger og sangskriver Holly Humberstone har skrabet alle de udmærkelser en ung artist kan drømme om til sig siden udgivelsen af EP’en The Walls Are Way Too Thin (læs anmeldelse) og har nu udgivet sin mest gribende sang til dato med nummeret “London Is Lonely.” Sangen er kommet til i Februar 2020, kort før corona-pandemiens udbrud, da hun flyttede til London og havde svært ved at tilvænne sig sit nye liv væk fra barndomshjemmet. Sangskrivningen blev til hendes flugt fra det hele, og et sted hvor hun kunne finde sig selv, midt i en kæmpe by som kun understregede følelsen af at være isoleret.

Holly Humberstone vil gerne tage udgangspunkt i sig selv og skrive helt nøgne og specifikke tekster, da hun mener, at det er her, lytteren kan finde noget at relatere til. Det er også det, hun selv lytter efter, når hun hører musik, og hun nævner blandt andre. Phoebe Bridgers og Adrienne Lenker fra Big Thief som eksempler på dette og som inspirationskilder for hende, da hun kan identificere sig med deres måde at “overdele” tanker og følelser. Hun vil gerne skrive sange som folk kan relatere til og beskriver sine tekster som “tattoo-lyrics,” som altså vil sige at de er skabt til at blive tatoveret hvis man kan spejle sig i dem.

“London Is Lonely” er et perfekt eksempel på denne type sangskrivning, og er en hjerteknusende fortælling om rodløshed og ensomhed som resultat af et lokationsskifte. Sangen kan du høre lige her.

Og det er ikke kun os, som er vilde med den engelske stjerne. Holly Humberstone er nemlig blevet personligt udvalgt af Olivia Rodrigo til at varme op til hendes shows og følge hende på sin turné rundt i USA som starter i berømte Madison Square Garden og til diverse festivaler i Storbritannien og Europa.

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com