fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 6

Foto: iomfro // Esther Kofoed Sørensen (Pressebillede)

Så er vi endelig klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, efter alt for lang tid med aflysninger og udskydelser. I denne omgang bydes der på alt godt fra det danske vækstlag, lige fra ungdommelig indie til flabet hip-hop. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Kalaset

Hvor: Ideal Bar, København
Hvornår: Torsdag den 10. februar

Det unge band fra Fyn Kalaset har taget Danmark med storm med deres første single “Riv I Mit Hår” der blandt andet har landet dem en plads som ugens uundgåelige på P3. Allerede før udgivelsen af debutsinglen skabte de dog også bølger rundt omkring med deres energiske liveshows, både som opvarmning til Hugorm og en imponerende koncert på Uhørt Festival. Kalaset skaber et dansksproget univers der lader indierock og dreampop mødes på midten med 80’er inspirerede synths og tekster der reflekterer over ungdommen.

Milevidt + Emil Bror + Daniel Jul

Hvor: Posten, Odense
Hvornår: Torsdag den 10. februar

Er man i Odense på torsdag kan man med fordel tage forbi Posten og opleve intet mindre end tre koncerter på én aften. Er man ikke i Odense må man hellere se at komme afsted. Både Daniel Jul, Emil Bror og Milevidt stiller sig nemlig på scenen til hvad der kun kan blive en hyggelig aften. Daniel Jul tager dig med ind i et akustisk univers hvor han alene fylder scenen ud med ærlige sange og nordjysk humor. Emil Bror lader sig ikke holde tilbage af genrer eller stil når han undersøger tilværelsen igennem et nysgerrigt lydunivers med poetiske tekster, og Milevidt leverer ægte indierock/-pop med en nerve som kun kan opstå når man indtræder i 20’erne og verden åbner sig op. Denne nerve ledsages af melodisk guitar og et fedt groove der leveres af et energisk band med fed synergi på scenen, og mon ikke det lige bliver til en guitarsolo eller to?

Mekdes – support: HOOH

Hvor: Pumpehuset, København
Hvornår: Fredag den 11. februar

En af de artister der har ventet spændt på genåbningen er Mekdes som nu drager afsted på tur rundt i landet, hvor hun på fredag stopper ind forbi Pumpehuset i København. Mekdes er lige nu aktuel med sit debutalbum Greedy som er fyldt med lækre R&B toner og ærlige tekster der tager udgangspunkt i den unge sangskrivers eget liv. Hun har allerede fyldt store scener rundt omkring, blandt andet på Smukfest og Hotel Cecil og du kan altså godt glæde dig helt vildt til at opleve den 23-årige artists massive stage presence. Med sig tager hun også duoen og samarbejdspartneren HOOH som gav deres egen debut på Mekdes album med nummeret “Wake Me” og lige nu arbejder de også selv imod at kunne udgive deres debut-EP alt imens de rejser rundt med Mekdes.

Vinterbyhaven

Hvor: Pumpehuset, København
Hvornår: Lørdag den 12. februar

Savner du også lange sommeraftener udenfor? Det gør de i hvert fald i Byhaven. Så meget at de nu på lørdag rykker sommerfesten indenfor på Pumpehuset med bord-bænkesæt, kolde drinks og et kæmpe lineup af fede artister og leverer en ægte sommerfest der kan få dig til at glemme kulden for en stund. På scenen kan du opleve: Lucky Lo med positive tekster, opløftende sange og liveperformance der sætter gang i fødderne. Julie Pavon med hendes vokalbårne elektroniske musik med house- og popindflydelser, singer-songwriter sange med et twist af moderne R&B og hip-hop fra Atusji, Debbie Sings der på energisk og post-moderne vis indkapsler kaos og Josie Amadonna der nok skal sætte gang i festen med sine kække rim og forførende stemme.

iomfro

Hvor: VinDanmark, Aarhus
Hvornår: Mandag den 14. februar

På Valentinsdag kan du tage en god ven, et crush eller den eneste ene under armen til vin og god musik når iomfro fejrer udgivelsen af sin næste single “en mand.” Det gør hun på vinstuen VinDanmark i Aarhus til et arrangement i samarbejde med Train og Spøgelser med Følelser hvor der vil være talk om ghosting og datingkultur hvorefter iomfro spiller op til en skøn aften med popmusik. iomfro sætter på poetisk vis ord på overgangen fra teenager til voksen i et finurligt popunivers og har på det seneste års tid siden sin debut allerede imponeret sig ind på den danske scene, både med fast rotation på P6 og en TV-optræden til Kronprinsparrets Priser. Og nej: det her er ikke kun et kærestearrangement. Alle er velkommen, både gode venner og akavede dates. Aftenen er til for at hygge sig i selskab med søde mennesker, så det kan da kun blive skønt.

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com