fbpx

PREMIERE: VAKT skaber intimitet og fællesskab i livesession

Foto: Phie Beckett Stenbæk (Pressebillede)

I dag har gruppen VAKT premiere på deres livesession af singlen “Søstre”. Et livetake der gennem rå omgivelser virkelig indrammer sangens intimitet og fællesskab.

Tidligere i marts udgav alt-pop gruppen VAKT singlen “Søstre”, og er nu klar med en helt nyindspillet livesession af nummeret. Gruppen kom frem på den danske musikscene tilbage i 2016, og de har efterhånden en god portion erfaring i branchen, hvilket også kan høres i deres musik. Med dansksproget lyrik laver VAKT poetisk pop, der bevæger sig mellem det kolde og det varme – og det elektroniske og akustiske, samt åbner et følsomt univers fyldt med nærvær. Dette er også gældende for den seneste single “Søstre”, der er baseret på en god blanding af synthesizer og akustisk guitar. Om sangens budskab fortæller forsanger Solvig Tora Ringhof følgende:

– For mig handler teksten om fælleskab, intimitet, kærlighed og venskaber. Jeg oplever blandt andet søsterskab i kvindefælleskaber, men lige så meget i VAKT. Her skal søstre forstås som et ikke-binært begreb, der ikke behøver at afhænge af blod.

Alt dette kommer tydeligt til udtryk i deres livesession. Videoen er filmet i en forladt loftlejlighed i indre København, hvor gruppen står i et råt lokale med grafitti på væggene med intet andet end smadret glas og deres eget selvskab. De rustikke rammer skaber den perfekte setting for sangens fortælling, og er uden tvivl en understøttelse af forsangerens beskrivelser: fælleskab, intimitet, kærlighed og venskab.

Se VAKTs livesession af singlen “Søstre” her:

Tags:
Liv April Theede Lauridsen
livapriltheede@bandsoftomorrow.com