fbpx

5 sange, der har fået koncertaktuelle Alec Benjamin hertil i dag

Foto: Matty Vogel (Pressebillede)

Før de store hits og mange streams har selv de største stjerner og hitmagere startet et sted. Vi har fulgt dem alle på deres musikalske rejse fra den første singleudgivelse til det store gennembrud. I denne artikelserie har vi samlet fem numre fra Alec Benjamins bagkatalog, der har været med til at få ham hertil i dag.

Vejen til succes er kringlet, og nogle gange må man være kreativ for at navigere sig frem. Det må det siges, at Alec Benjamin har været, og det har tilmed givet pote, for nu står han på de største scener verden over og spiller sine historie- og billeddrevne popsange for tusindvis af gæster. Men før alt dette spillede han sangene på parkeringspladser; på den anden side af spillestedernes døre, med en stak hjemmelavede visitkort i baglommen, som han delte ud til det betagede publikum. Nu rejser han rundt med et mixtape og to albums i baggagen, og om en måneds tid vil du kunne opleve sangeren på dansk jord, nå han besøger Store VEGA, den 17. juli.

“Let Me Down Slowly” (2018)

Hvis man skal nævne en af Alec Benjamins sange, er “Let Me Down Slowly” den første der springer i tankerne. Med over én milliard streams har denne sang været sangskriverens helt klare gennembrud, og det kan han blandt andet takke TikTok for, hvor sangen er blevet delt og brugt flittigt af alle hans fans. Du har muligvis også oplevet den i en mere akustisk udgave fra Alec Benjamins YouTube-kanal, hvor han i sin videoserie “Can I Sing For You?” tager sit publikum med ind i, hvordan han i den spæde start af sin karriere promoverede sin musik på parkeringspladser – foran de spillesteder han kom til. Hermed viste han et kæmpe potentiale som pop-fortæller, der på trods af massiv succes stadig holdte sig jordnær og i øjenhøjde med sine fans.
Lyt til “Let Me Down Slowly” lige her:
Spotify
Apple Music

“If We Have Each Other” (2018)

Den første fuldlængdeudgivelse fra Alec Benjamin kom i form af mixtapet Narrated For You, som samlede op på mange af de sange han havde spillet på de førnævnte parkeringspladser. Åbningsnummeret til udgivelsen, er det fortællende nummer “If We Have Each Other,” der skildrer forskellige forhold i sangskriverens liv, men nok tydeligst af alt er en sang til sin søster. På denne sang, viser Alec Benjamin igen sin evne til at skabe fortællinger med sin sangskrivning, og at det er ikke den store poesi, der er vigtig i teksterne, men de forhold og de personer man møder igennem sangene, og som man begynder at holde af.
Lyt til “If We Have Each Other” lige her:
Spotify
Apple Music

“Oh My God” (2020)

Efter at have sat sit navn fast som den næste generations pop-fortæller, og taget sine koncerter fra parkeringspladsen ind på de store spillesteder, opstod der et behov for Alec Benjamin, for at stoppe op og reflektere over hvor hurtigt det hele lige var gået. Mange af disse refleksioner kom med på hans debutalbum These Two Windows, hvor sangen “Oh My God” især viser den hastige udvikling frem, og tænker tilbage på det forgangne år. Nye venner er kommet til, succes og kærlighed strømmer ind og han tager imod det hele på sangen, men det er også en melankolsk undring over hvor året blev af, nu hvor alting i hans liv bevæger sig så hurtigt. Albummet markerer en tid hvor sangeren overvejede at give op, men på trods af alt det rod i hans liv, som bliver skildret på albummet, fik han det skrevet ned i sange for at holde sig selv ved ilden!
Lyt til “Oh My God” lige her:
Spotify
Apple Music

“The Way You Felt” (2021)

Det har været svært at stoppe Alec Benjamin, der spytter hit efter hit ud, og da det blev tid til at udgivelsescyklussen omkring sangskriverens andet album skulle igangsættes, kom singlen “The Way You Felt”, der sætter prikken over i’et i popikon! Han flettede sin signaturmåde at skrive sammenhængende, flow-lignende tekster, sammen med et fængende pop-beat og satte kursen for, hvad vi kunne forvente på den svære toer, hvor alle nutidens problematikker kom op og vende.
Lyt til “The Way You Felt” lige her:
Spotify
Apple Music

“Devil Doesn’t Bargain” (2022)

Efter at have læst ovenstående, må man næsten sidde og tænke at Alec Benjamin ikke har meget mere tilbage at bevise, men med udgivelsen af (Un)commentary for lidt over to måneder siden, beviste han alligevel, at han fortjener al den ros han får. Med skulderklap, og tilføjelser til sangskrivningen, fra John Mayer, Billie Eilish, Charlie Puth og mange flere af popmusikkens elite, befinder han sig nu i de øverste luftlag af succes og det bliver nok meget svært at pille ham ned igen. (Un)commentary er igen en samling af Alec Benjamins egne refleksioner, men denne gang er han mere opmærksom på verden omkring sig selv, og sætter spørgsmålstegn ved nogle af tidens presserende emner som sociale mediers uværdige afhængighed, voksenlivets skuffelser og pres samt eksistentiel angst. Et tema han ofte bruger kredser omkring engle og dæmoner, hvilket også er tilfældet på denne sang hvor Alec Benjamins geni især slår til i teksten!
Lyt til “Devil Doesn’t Bargain” lige her:
Spotify
Apple Music

Husk at du kan opleve alt dette, og sikkert meget mere til når Alec Benjamin den 17. juli slår snuden forbi Store VEGA i København på sin kæmpemæssige europaturne, og vi kan simpelt hen ikke finde en årsag til ikke at tage ind og opleve det!

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com