fbpx

Benjamin Hav & Familien – Heartland Festival 2022

Foto: Malthe Roland (Pressebillede)
Scene: Highland Scenen
Dato: Torsdag den 2. juni 2022

Benjamin Hav og Familien skabte en overdådig dansefest fyldt med humor, selvironi og karisma med Benjamin Havs store og skæve personlighed i front. 

5/5 Stjerner

Benjamin Hav & Familien gik på scenen klokken 23:10 på Highland Scenen – jeg kom desværre lidt for sent, men det jeg fik med, var virkelig godt! Benjamin Hav & Familien, som består af nogle af landets dygtigste musikere, dansede rundt i matchende grå jakkesæt på scenen i en kordineret og humoristisk danserutine. 

Benjamin Hav forlod i 2019 Benal udgjort af Benjamin Hav selv og vennen og produceren Magnus Albert Wanscher. En duo der formåede at vende op og ned på den danske musikscene med sine finurlige og ironiske rim og hårdtslående rap- og popmelodier. Benal introducerede en helt nye måde at rappe og lave musik på, da han i 2013 udgav sin første EP Baby, der fik mange anmeldere til at blive nysgerrige på, hvem ham Benjamin Hav er for en. Det gik hurtigt op for alle at Benjamin Hav er noget helt særligt, som vi er mange, der er glade for er fortsat med at udgive sin fremragende musik under soloprojektet i eget navn ‘Benjamin Hav’. Her kører han den ironiske rapstil videre og til et helt nyt niveau. 

Benjamin Hav & familien var klart en af de koncerter, jeg havde set mest frem til. Jeg har aldrig hørt hverken Benjamin Hav eller Benal før, men har hørt fra mange venner at han skaber de fedeste koncerter, især med det nye sceneshow, der med den ironiske og kitsch stil, får lavet et skarpt indtryk af og indrammer Benjamin Hav som person og artist – en ironisk, komisk og yderst begavet person. Og så har jeg, sammen med resten af Danmark, skrålet med på mange af Havs hits, der både tæller det store radiohit “Den Dejligste Boy” og “Air Tonight”. 

Med et yderst fedt og komisk sæt af mænd i grå jakkesæt, (der dansede en lettere fjollet danserutine), og med en god og høj energi fik Benjamin Hav skabt en kæmpe dansefest, med publikum i sin hule hånd. Med kæmpehittet “Den Dejligste Boy” fik Benjamin sat ild i publikum, der sang med og hoppede i takt med den hårdtslående bas. Han fik også fyret op for nogle af Benals største hits som “Lampeskærm”, “Uh Babe” og “Nu Her”. Også på det store og dansehit “Musse” fra sit eget projekt, blev der skruet yderligere op for energien, som man nærmest troede var umuligt. Jeg nåede dog ikke at høre det fede “Cannelonni og Kød”, som Benjamin Hav har hevet Familiens musikalske talenter med på. 

Jeg var flere gange flad af grin over Benjamin Havs kommentarer og udbrud. Det sjoveste var, da Hav tog røven på hele publikum, da han råbte: “giv den op for TopGunn!” – som en indledning til hittet “Nik & Jay”- dog kom der til alles overraskelse ingen TopGunn. Det er nemlig sådan Benjamin Havs humor fungerer. Han elsker at tage røven på folk, og få dem til at tænke “hvad skete der lige der”. Det er netop derfor jeg elsker Benjamin Hav både på grund af hans musikalske evner, men også som person. Til slut fik publikum fornøjelsen af hittet “Air Tonight”, dog ikke med Emil Kruse på scenen, men det gjorde ikke noget, da Benjamin Hav & Familien sagtens kunne bære scenen alene – en af de bedste og mest unikke sceneshows-oplevelser jeg har haft længe!

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com