Black Pumas – Roskilde Festival 2022

Foto: Simon Zahrtmann (Pressebillede)
Venue: Avalon
Dato: Onsdag den 29. juni

Stemningen var høj, da Black Pumas leverede et tryllebindende og energisk show, som fik de fremmødte til at bevæge deres trætte festivalben.

4,5/5 Stjerner

Musikdagene på Roskilde Festival var startet, og de glade, solvarme festivalgæster var stimlet sammen under Avalon scenens tag. Da koncertstarten nærmerede sig, stod lydteknikkerne dog stadigvæk på scenen og ordnet det sidste. Den forrige koncert med Cimafunk havde gået en del over tid, og de havde derfor ikke haft mulighed for at gøre klar til Black Pumas.

Teltet var tætpakket, da bandet indtrådte på scenen 17 minutter forsinket. De blev modtaget med stor huen og glæde – folk var klar til at danse til de groovy toner. Det syv personers store band trådte ind på scenen med store smil på læben – det virkede til, at de havde ventet ligeså utålmodigt, som det fremmødte publikum. Forsangeren, Eric Burton, startede ud med at gå lidt frem og tilbage på scenen og mærkede stemningen af. Han pegede ud på publikummet, og gjorder det klart fra starten af, at han var kommet for at levere et fremragende og inspirerende show.

Eric Burton bar solbriller det meste af koncerten, men formåede alligevel at have en tæt forbindelse med publikummet. Han fik folk til at danse med og klappe i takt til musikken til næsten hvert nummer. Når han stillede sig op på monitoren og sang ud til de glade gæster, inddragede han dem i sit univers, og det var svært ikke blive tryllebundet af hans magi. Musikerne i bandet var alle dygtige, hvilket blev vist under flere soloer og lange instrumentale mellemspil. Da forsangeren Eric Burton halvvejs inde i koncerten hev guitaren frem, mistede han ikke sin forbindelse med publikummet. Han havde et ægte entertainer gen. De solglade gæster responderede godt det meste af koncerten, selvom det var tydeligt, at de fleste havde fået en del indenbords. De havde dog svært ved at synge med på en del af hans sange, og når han bad dem om at nynne en bestemt melodi, fik han ikke meget lyd tilbage.

Koncerten sluttede med et kæmpe brag, da de spillede deres mest populære sang Colours. Publikummet sang med og dansede den sidste energi ud, som de havde tilbage i benene. Den instrumentale dele af nummeret var trukket godt ud, hvilket indfangede de fremmødte på den hel rigtige måde. Da sangen kom til sin ende, var det tydeligt at mærke taknemmeligheden og glæden fra bandet. Koncerten bød på gode grooves og højt humør, og de festivalgæsterne kunne gå tilfreds fra Avalon teltet.

Isabell Larsen-Thomsen
26675@dmjx.dk