fbpx

Blæst – Roskilde Festival 2022

Foto: Edi Cliff (Pressebillede)
Venue: Rising
Dato: Tirsdag den 28. juni

Masser af god energi fyldte luften under Blæsts koncert til årets Roskilde Festival. En ting var i hvert fald sikkert: Det var en rigtig dansefest.

4/5 Stjerner

Da jeg ankom på plænen foran Roskilde Festivals Rising scene, var der allerede fuldstændig proppet med mennesker, og det var næsten umuligt at finde en plads, hvor bare lidt af scenen kunne ses. Alligevel lykkedes det mig at finde et spot, så jeg kunne følge med i, hvad der skete på scenen, og en god plads var jeg i den grad ikke alene om at ville finde. Lidt efter lidt dukkede flere og flere mennesker op, som ihærdigt møvede sig frem ad, indtil der til sidst var så mange tilskuere, at der var mennesker så langt øjet rakte.

Bandet gik på cirka fem minutter over 23.00, og i samme sekund som scenelyset blinkede, gik der er bølge af glædesråb gennem luften. Alle havde set frem til denne koncert, og det var også tydeligt at mærke, at bandet også havde glædet sig. Efter en humoristisk introduktion af bandet, som tog afsæt i ‘vejrudsigt’-formatet og havde dermed et direkte link til bandets navn ‘blæst’, startede selve koncerten ud med gruppens største radiohit “Juice”, og dermed var stilen lagt. Alle hoppede og dansede med til musikken – musikere såvel som tilskuere, og flere fra publikum havde endda medbragt hvid/orange stribede vindposer, for at støtte op, hvad der formentlig var deres yndlingsband. Derudover blev der gennem showet både hujet, sunget, danset og sågar kastet øl op i luften. En rigtig dansefest med alt hvad det indeholder.

Hele koncerten havde overordnet set det helt klassiske koncertformat uden nogle overraskelser af hverken god eller dårlig karrakter. Dog var der elementer, som i den grad hev koncerten op på et højere niveu: heriblandt de utrolig fede og meget kompetente trommesoloer fra gruppens trommeslager samt inddragelsen af en blæsertrio, som virkelig klædte de to sidste numre og gav dem ekstra dybde. Generelt set var hele koncerten en rigtig god oplevelse, som indeholdte en masse lækre basgange, funky keys og en poppet vokal, og hvor energien var i højsæde fra start til slut.

Liv April Theede Lauridsen
livapriltheede@bandsoftomorrow.com