fbpx

Brimheim – Roskilde Festival 2022

Foto: Simon Zahrtmann (Pressebillede)
Venue: Rising
Dato: Tirsdag den 28. juni

Brimheim leverede en dybdefølende koncert for det begejstet publikum foran Rising Scenen. Der blev både sprunget guitarstrenge, snakket om abort og danset.

5/5 Stjerner

Gårsdagens uvejr virkede mile væk i den solrige sene eftermiddag. De spændte festivalgæster stimlede sammen og ventede på, at Brimheim skulle indtage scenen. En smuk og indbydende instrumentalt stykke strømmede ud af højtalerne, og bandet satte sig til rette med tilskuernes huen som baggrundsmusik. Forsangeren, Helena Rebensdorff, kom selvsikkert ind efter bandet, og hun startede festen ud med sangen “heaven help me i’ve gone crazy”. Energien var høj fra første vers, og man kunne tydeligt mærke, at koncerten var noget, som bandet havde set frem til.
Publikummet var en smule langsomme i optrækket og skulle derfor opvarmes med energi. Dette tog bandet sig ikke af – de udstrålede derimod masser af benzin til det bål af følelser, de forsøgte af brænde af på scenen.

Brimheims tekstunivers var følsomt og personligt, hvilket afspejlede sig i deres performance. Da koncerten var cirka halvvejs, nævnte forsangeren den aktuelle sitaution omrking abort i USA. Helena Rebensdorff fortalte i forlængelse med det, at hun selv kom fra Færøerne, hvor abort stadigvæk er ulovligt. Der kom en forfærdet reaktion blandt publikummet – mange var dybt overrasket. Hendes fortælling blev dog afbrudt af en strømafbrydelse. Rebensdorff lod sig dog ikke slå ud og råbte ”fri abort”, hvilket publikum lynhurtigt gengav. Der blev skabt en følelse af sammenhørighed, selvom musikken var forsvundet.

Forsangeren Helena Rebensdorff optrådte med stor nærhed og bramfrihed. Når hun ikke stod ved mikrofonen, dansede hun enten rundt på scenen med hårde bevægelser, der virkede som et afløb for hendes frustrationer eller gav den gas på guitaren. Det klædte koncerten, at hun bevægede sig, og når hun samlede guitaren op og spillede sammen med guitaristen i bandet, var det nærmest umuligt ikke at blive tryllebundet.

Der var god plads til den musikalske side af projektet. Der var lange mellemspil, hvor de dygtige musikere fik muligheden for at vise, at bandet var mere end bare forsangerens smukke stemmer og stærke energi. Guitarstrenge blev sprunget, råbende stemmer og opslugte kroppe skabte en euforisk følelse foran Rising scenen. Brimheim lod ikke publikummet døse hen den varme eftermiddag. Hun tog alle med storm og viste, at hun har energien og potentialet til at spille til musikdagene på Roskilde Festival næste år.

Isabell Larsen-Thomsen
26675@dmjx.dk