fbpx

Dopha – Roskilde Festival 2022

Foto: Simon Zahrtmann (Pressebillede)
Venue: Countdown
Dato: Tirsdag den 28. juni

Dopha leverede en dansefest til det taknemmelig publikum. Koncerten var fyldt med selvsikkerhed og ægte pop energier.

3,5/5 Stjerner


Countdown scenen var godt fyldt op, inden Dophas koncerten skulle starte tirsdag aften. Der strømmede samtidig mennesker til fra den akkurat afsluttet Brimheim koncert, hvilket gjorder, at pladsen var godt fyldt op et par numre inde i koncerten. Det var hen imod aftenen, men det føles som en sen eftermiddag med den varme sol i nakken. Hvis man mod forventning var begyndt at fryse lidt, var der stor mulighed for at danse sig varm igennem Dophas koncert.

Scenen var dekoreret med lyserøde farver, og bandet trådte ind og satte sig til rette med dele af deres outfit i samme farve. Storskærmen bag dem stod DOPHA skrevet sirligt i gotisklignende bogstaver, der dryppede – en blanding mellem pop og rock æstetik. Sofie Daugaard Andersen, bedre kendt som Dopha, trådte ind på scenen i et jakkesæt i samme lyserøde farve. Bandets påklædning og gear var æstetisk og gennemtænkt. Bandmedlemmerne sad dog langt fra hinanden, hvilket var nødvendigt, når de spillede på en scene af Countdowns størrelse. Artisten forsøgte dog at fylde den store åbne plads så godt ud, som hun kunne.

Dopha bar sig selv med stor selvsikkerhed. Man fik en følelse af, at hun havde prøvet det før og var klar til at indtage verden med storm. Hun havde rockstjerne energi og var klart inspireret af de helt store pop-ikoner. Det føltes dog en smule påtaget, hvilket gjorder at luften lidt fes ud af ballonen. Publikummet virkede dog ikke til, at de var synderligt påvirket af hendes optræden. Der blev derimod danset og skålet med hinanden. Artistens stærke stemme bar meget af koncerten, og det var klart, at det var hende, som var i fokus. På flere af numrene var de instrumentale stykker dog gjort længere, hvilket gav musikken mere kant end de indspillet numre. Når Dopha ikke sang, så løftede hun stemningen med at kaste armene i vejret eller forsøge at få publikummet til at klappe i takt med hende. Det blev gengældt hver gang, hvilket resulterede i, at under alle hendes numre var de solvarme festivalgæsters arme oppe i vejret. Det blev dog for meget af det gode, og det var svært at hengive sig til musikken.

Dopha havde stor selvsikkerhed igennem hele koncerten og publikummet var stærkt begejstret. Der blev skabt en stor popfest, og det var tydeligt, at Dopha ønskede at spille på en større scene i fremtiden.

Isabell Larsen-Thomsen
26675@dmjx.dk