fbpx

Post Malone – Roskilde Festival 2022

Foto: PR
Venue: Orange
Dato: Onsdag den 29. juni

Et af årets største internationale navn, Post Malone, skabte onsdag nat et show der bød på alt fra fællesskab og grin til spydende ild og masser af fyrværkeri. Alt sammen elementer der kom til udtryk gennem inderlige sange såvel som kæmpe hits.

4/5 Stjerner

Allerede timer før koncerten var sat til at begynde havde flere folk både sat og stillede sig til klar for at sikre sig at få en god plads, til det der må være et af års største internationale navn på Roskilde Festivalen 2022, nemlig ingen ringere end Post Malone. Da klokken slog 22.30 var der ikke en græsplet bar, og selv om man før troede, at man havde fundet sig den perfekte plads, var det ikke altid til at se, hvad der skete på scene, når alle stod med hænderne i vejret.

Post Malone var stort set hele showet igennem ene mand på scene, men på trods af at dette kunne virke som en dum idé – grundet Orange scenes størrelse, så var det ikke at mærke. Artisten formåede at være tilstede ét hundrede procent, og hvis ikke hans fællesskabsagtige øldrikkeri og konstante rosen af publikum gjorde det tydeligt nok, så kunne det både se på hans ansigt og kropssprog samt mærkes gennem hans følelsesrige og helt igennem ægte vokal repræsentation. Ses der det på koncerten med fokus på sidst nævnte, var aftenens højdepunkt uden tvivl, da artisten valgte at hive en akustisk guitar frem og satte sig på en sol i midten af scenen. Post Malone var utrolig god til at mærke stemningen blandt de mange gæster, og da han begyndte at spille, var det en lille bid fra nummeret “Seven Nation Army” af The White Stripes, som ofte synges under festlige lejligheder i Danmark, heriblandt festivaler. Hele publikummet gik amok og begyndte at skråle ‘ååå lå lå’ med på melodien. Hele seancen bragte et lille grin frem på Post Malones læber, og han kan begyndte kort efter at spille de to sange, som han oprindeligt havde tiltænkt sig.
De to numre der blev udført akustisk var “Stay” og “I Fall”, og her viste han virkelig, at han ikke bare var en spasmager, som laver det ene danse hit efter det andet, men at han rent faktisk har en stærk vokal og personlighed, som også kan bære at udvise følelser.

Overordnet set var der gennem hele koncerten masser af energi, hvor der med god variation af numre, både var mulighed for at give sig hen og danse vildt. Sidst nævnte lod sig specielt mærke under Post Malones mest kendte sange såsom “Circles”, Rockstar”, “Sunflower” og “Congratulations”. Alle numre som mængden virkelig havde set frem til, og Post Malone sparede da heller ikke krudtet. Bogstavelig talt. Under koncerten var der både røgkanoner, masser af ild på scenen, som også blev skudt op i luften og sidst men bestemt ikke mindst en masse fyrværkeri, som da også afrundede hele koncerten. Et element som skabte stemning af nytårsaften. Dermed er det sandt at sige, at koncerten medbragte en god blanding af det hele. En god vokal præsentation, spændende effekter på scenen og en tydelig fællesskabsstemningen, der kom til udtryk gennem Post Malones store nævner.

Liv April Theede Lauridsen
livapriltheede@bandsoftomorrow.com