fbpx

Reveal Party – Roskilde Festival 2022

Foto: Miamaja Olson (Pressebillede)
Venue: Rising
Dato: Søndag den 26. juni

Roskilde er startet med fulde brag og Reveal Party åbnede ballet med en følsom og energisk koncert for de fremmødte gæster på Rising.

4/5 Stjerner

Solen bagede ned over de fremmødte foran Rising Scenen på Roskilde Festival. Gårsdagens kaos, koordinationshelvede og teltopslagning var ovre for de fleste – nu var det tid til festival. Klokken slog 14 ved campingområdets scene og en indtalt stemme strøm ud af højtalerne. Stemningen begyndte at brede sig i publikum – en blanding af Orange Feeling og Emilys private værelse.

De seks musiker i Reveal Party indtrådte på scenen, hvor man kunne fornemme smule nervøsitet. Presset over at være det band, som åbnede Roskilde efter to års pause, forsvandt dog hurtigt. Der var et godt fremmøde, og deres indtagelse af scenen blev modtaget med huen og klap. De var ønsket, og folk havde glædet sig.
Koncerten startede med Emilys rolig vokal sammen med hendes halvakustiske guitar. Tempoet steg stødt igennem nummeret, og bandet begyndte at udfolde sig på deres instrumenter. Der kom en god energi i bandet som spredte sig til publikum. Igennem det første nummer foregik der nærmest et skuespil på scenen, hvor forsangeren Emily Holm Nyhuus blev skubbet ned og trak sig selv op i takt med lyrikken udviklede sig. Det var klart, at bandet forsøgte at gengive teksten igennem et lille stykke skuespil.
Det var ikke noget, som man ville forvente for bandets første performance på Roskilde. Det gav en energi til koncerten, hvilket fortsatte indtil slut. Bandet havde energi på scenen, og Emily blev ekstra betagende af se på, når hun fjernede sig fra mikrofonen og dansede med sine bandmedlemmer. Man kunne mærke en nærhed mellem de optrædende, hvilket gik fint i tråd med teksternes dybde.

Denne tæthed mellem bandmedlemmerne havde dog svært ved at komme ud over scenekanten. De dansede meget imod hinanden i en indelukket cirkel, og det føltes som, at publikummet stod ude fra og kiggede ind. Der blev ikke forsøgt på så meget øjenkontakt med publikummet fra kunstnernes side. Forsangeren Emily var dog samtidig god til at kommunikere med publikum verbalt imellem numrene, og der blev grinet hos publikum flere gange. Distancen mellem de optrædende og de fremmødte kunne dog ses som et stilistisk valg, da bandets sange er private og handler blandt andet om Emilys Holm Nyhuus’ personlige transition.

Jeg savnede dog, at de åbnede døren til det private en smule mere, så vi kunne blive en større del af deres univers. Forsangeren Emily Holm Nyhuus’ stemme blev flere gange understøttet af bandets pianist Claudia Serena Lundbye og bassist Elvira Hebel, som havde nogle fantastiske stemmer. De gav Emilys vokal det ekstra skub, som nogle gange manglede. Forsangerens vokal var mere i de dybe toner, hvorimod de to med-stemmer var lysere, hvilket gav et godt lydbillede. Denne blanding forenes fint med bandets tekstunivers, hvor køn og følelser er hovedtemaer. Denne dobbelthed i stemmerne og det musikalske generelt, hvor der var en vekselvirkning mellem det høje tempo og mere inderligt lydunivers, kunne virke stærkt relaterbart for de lyttende.

Koncerten var fyldt med fans, som kunne genkende sig selv i bandets univers. Dog føltes koncerten som et indblik på det private værelse, hvor man ikke turde åbne døren helt op. Det var dog tydeligt at mærke, at de var dygtige musikere, som havde noget på hjerte.

Isabell Larsen-Thomsen
26675@dmjx.dk