fbpx

Sky Ferreira – Roskilde Festival 2022

Foto: PR
Venue: Avalon
Dato: Torsdag den 30. juni 2022

Det ville være synd at sige, at Sky Ferreira leverede en god koncert på Roskildes Avalon-scene. Ikke nok med, at sangerinden konstant måtte kæmpe med tekniske problemer, så stod hun også på scenen med en attitude, der skreg: ‘jeg kan ikke komme hurtigt nok væk herfra igen’.

2/5 stjerner

Da koncertens første toner blev sat i gang, kunne jeg allerede høre, at der var noget galt. Det hele lød bare en smule skævt. Publikum sendte forvirrede øjne til hinanden og firemandsbandet stod stille på scenen og måtte lade som om, de havde styr på situationen – selvom de også tydeligt kunne høre, at musikken ikke spillede ordentligt. Sky Ferreira første ord i koncerten blev: “I don’t know whats going on”, og det gik hurtigt op for mig, at bandet led af store tekniske lydproblemer. Den skæve musikalske start gav pludselig mening, og gruppen fik trods alt samlet lidt op på et bedre sammenspil, som koncerten skred frem. Sangerinden var frustreret – og det blev hun ved med at være hele koncerten igennem. Stemningen blev aldrig god igen.

Det var helt tydeligt, at Sky Ferreira ikke kunne komme hurtigt nok ned fra scenen. Under koncerten måtte hun flere gange undskylde for de problemer, der internt foregik på scenen, mens hun startede det ene uinspirerende nummer efter det andet – med samme dynamiske niveau, og samme distortion-lyd hele vejen igennem koncerten.

Udover de frustrerende udbrud, som resultat af de tekniske problemer, så talte sangerinden ikke til sit publikum overhovedet – og publikum måtte gøre deres allerbedste for at bakke den halvstøje optræden op med opmuntrende jubel, mens resten af flokken enten måtte den ‘desværre’ mindre crowd enten måtte forlade koncerten eller bruge tiden på at føre en høflig samtale med sidemakkeren.

Jeg var skuffet over den amerikanske sangerinde, der ellers musikalsk havde vundet min respekt. Jeg skal overbevises en del mere, før jeg selv tror på, at Sky Ferreira også kan fungere i en ‘nu og her’ situation på en scene.

Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com