fbpx

Squid – Roskilde Festival

Foto: Holly Whitaker (Pressebillede)
Venue: Pavillon
Dato: Lørdag den 2. juli

Squid leverede en eksplosiv og introvert koncert for et dedikeret publikum på Pavilion den sidste dag på Roskilde Festival

3.5/5 Stjerner

Vejret bragede ned med sine solstråler det meste af dagen.  Sidste musikdag på Roskilde var en travl dag for de dedikerede punkfans. Den startede ud med Squid kl 20, bagefter Idles, The Strokes og så afsluttende med Iceage.

Under den mindre pavillon var Squid fans samlet og få minutter over koncert start var de stadigvæk i gang med lydcheck. Banden trådte ind, 30 sekunder efter det overståede lydcheck, hvilket de selv stod for og forsøgte at ramme den rigtige koncerttid. Men publikum tilgav dem hurtigt den korte forsinkelse og tog koncentreret imod Squids eksperimentale rockmusik. Hvilket endte med at beskrive koncerten rigtig godt – et stort lydcheck eller band øver.

Squids musik er meget eksperimenterede. Hvis man lytter til Squids musik hjemmefra, er det fyldt med en masse forskellige instrumenter som saxofon og koklokke. Når man står til koncert, giver udvekslingen af instrumenter i blandt bandmedlemmerne, en følelse af spænding og en higen efter at se, hvad der sker næste gang, hvilken kanin bliver hevet op ad hatten. Jobbet som forsanger skiftede mellem trommeslager, bassist og guitarist. Hvilket vidner om deres musikalske ekspertise.

Det der udfoldede sig på Pavillon-scenen mindede mere om et kunstværk end en koncert – eller en eksamen i musikalsk virtuositet, men det kunne også beskrives som en optagelse af en øver.

Publikum var i høj grad mere en iagttager end deltager, hvilket er synd for Squids musik har potentialet for at kunne række ud og få folk med i oplevelsen. Det virkede dog for bandet, at de ikke helt forstod, hvordan de skulle fange publikummet. Der blev ikke sagt meget fra trommeslageren, som stod mest for at skulle indfange publikum. Han var placeret i midten af scenen, hvor han lignede mere en, der kom direkte fra træning end en der skulle spille på Roskilde. Han bar t-shirt, Adidas træningsbukser og gule crocs.

Koncerten var helt klart et musikalsk, stilistisk valg, og der var følelser og energi at spotte hos forsangeren. Han stillede sig bla. ud fra trommesættet og slog på dem udefra under en af deres numre. Det gav en masse energi til publikummet, som ellers havde manglet. Det var dog ikke nok, til at ellers være imponeret af koncerten. Der var ikke mange, som kunne synge med på deres hits. Det virkede mest som et opvarmningsband til Idles, der fuldstændig overtog Roskilde.

Bandet virkede dog meget taknemmelige efter koncerten. De få fans, der var der, de bar virkelig koncerten, og gjorde, at der kom det ekstra skud energi.

Isabell Larsen-Thomsen
26675@dmjx.dk