5 sange der har fået koncertaktuelle Dean Lewis hertil i dag

Foto: PR

Før de store hits og mange streams har selv de største stjerner og hitmagere startet et sted. Vi har fulgt dem alle på deres musikalske rejse fra den første singleudgivelse til det store gennembrud. I denne artikelserie har vi samlet fem numre fra Dean Lewis’ bagkatalog, der har været med til at få ham til hvor han er i dag

Den australske singer/songwriter Dean Lewis har taget Danmark med storm, siden han i årets X-factor finale tog vejen hertil for at optræde med deltagerne, og sidenhen tilføjede 7 danske stop til sin Europaturne som alle blev udsolgt på ingen tid. Sangskriveren har udgivet musik siden 2016, men rejsen begyndte i 2005 foran skærmen, hvor han blev fascineret af Oasis, og især Noel Gallagher, da han så en DVD med en af deres liveoptrædener. Han siger selv, at det langt hen ad vejen er Noel Gallagher, der har lært ham at skrive sange, og denne fascination af Gallagher-brødrene blev startskuddet på hans musikalske rejse. Efter at have brugt mange år på at nærstudere Oasis og finpudse sangskrivningens kunst, førte det i 2016 til hans første store pladekontrakt, efterfulgt af hans debutsingle som blev et kæmpestort hit i “The Land Down Under”, men mere om det senere.

Dean Lewis har slet ikke fået nok af Danmark endnu, og i hælene på sin netop afsluttede tur rundt i Europa, har han skruet op for ambitionsniveauet og står nu til at skulle spille i vores helt egen Royal Arena! Dette finder sted torsdag den 30. marts i 2023, og hvis du ikke allerede har sikret dig en billet til showet må du hellere skynde dig at gøre det før de bliver revet væk! Du kan mere information om begivenheden her:

Hvis du ikke allerede har været fan af Dean Lewis længe, kommer der her en lille opsamling af hans karriere med fem nedslag, der har haft en markant betydning for hans karriere og rejse frem imod Royal Arena:

“Waves” (2016)

Som der kort blev løftet sløret for, var Dean Lewis’ debutsingle et kæmpestort hit på australsk jord, og “Waves” strømmede hurtigt til tops på landets hitlister. Efter noget tid begyndte den også at dukke op i kendte TV-serier som “Grey’s Anatomy,” “Riverdale” og “Suits” hvor resten af verden derigennem fik øjnene op for musikken. “Waves” er et storladent popnummer drevet af en akustisk guitar, men som bygges op af bombastiske trommer og et svævende kor, der leder frem imod omkvædet. Sangen handler om livets utilregnelighed, som understreges af bølgemetaforen, hvor de ting der ændrer hovedpersonens udsyn på livet kommer og går. Og med en melankolsk melodi erklærer han, at han ikke længere er den dreng, han husker fra sin barndom.
Lyt til “Waves” lige her:

“Be Alright” (2018)

I slutningen af 2018 udkom “Be Alright,” som er Dean Lewis’ til dato mest streamede sang, sammen med nyheden om et kommende debutalbum. Sangens omdrejningspunkt er det øjeblik, hvor en person finder ud af at deres kæreste har været utro, hvor en ven i tiden, der følger, forsøger at muntre personen op. Det er ikke meget, der bliver overladt til egen fortolkning, og sangen er et godt eksempel på den måde, Dean Lewis bruger virkelige fortællinger og personer på i sine tekster. Her pensler han specifikke øjeblikke ud, ned til mindste detalje og man får alle sanseudtryk beskrevet så man tydeligt kan male sit eget billede af historien for sit indre øje. Samtidig bliver der spillet op til den helt store tudetur, med en storladen produktion der sætter de melankolske akkorder i front og en melodilinje, der skifter imellem en hurtig levering af ordene til at dvæle ved mere slagkraftige linjer som //Let her go// til sidst i omkvædet. “Be Alright” gik rent ind hos det australske publikum og blev i alt nomineret til 5 priser ved prisuddelingen ARIA Music Awards i 2018, hvoraf 2 af priserne var baseret på publikums stemmer.
Lyt til “Be Alright” lige her:

“Half a Man” (2019)

Det var ikke helt ud af det blå at Dean Lewis kom flyvende til Danmark for at optræde til X-factor, men tværtimod som følge af en deltager, der tidligere på sæsonen havde fortolket sangen “Half a Man” fra Lewis’ debutalbum A Place We Knew. Dette album manifesterede Dean Lewis’ gennembrud både i Australien, hvor det blev kåret som Årets Album ved ARIA Music Awards, men også internationalt. “Half a Man” fungerer som albummets sidste nummer, hvor langtrukne akkorder bliver slået an af et enligt klaver, hvilket giver plads til de hjerteskærende linjer om et afsluttet forhold og Dean Lewis’ sangstemme, der får lov til at fylde det tomme rum ud. Albummets præmis er at skildre forskellige forhold igennem de steder, der knytter sig til dem, for til sidst at slutte albummet af med at forklare hvorfor ingen af disse forhold kunne stå distancen.
Lyt til “Half a Man” lige her:

“Used To Love” (2019)

Det har altid været meget naturligt for Dean Lewis at fremføre de sange han skrev selv, hvilket forklarer hvorfor der ikke står mange samarbejder på sangerens diskografi. Et samarbejde, der dog stikker lidt ud, er på sangen “Used To Love” som er skrevet i samarbejde med den hollandske producer Martin Garrix. Sangen starter ud kun med Dean Lewis’ stemme og et klaver, i akkorder, der føles meget hjemlige for ham, men tempoet er dog højere end normalt, og hurtigt begynder en stigende synth at melde sig sammen med fire-i-gulvet-trommer. Omkvædet skifter herefter over i et mere optimistisk breakdownstykke gennemsyret af dance-træk, i en perfekt blanding imellem de to kunstneres lydbilleder.
Lyt til “Used To Love” lige her:

“Hurtless” (2022)

I fredags udkom Dean Lewis’ andet album The Hardest Love hvor “Hurtless,” som var et af de numre han havde taget med til X-factorfinalen, er at finde. “Hurtless” er en sang om den fremtid, man havde spået sammen med et andet menneske, pludselig bliver knust på én gang, og man igen står på egne ben. Sangen var den sidste forsmag inden The Hardest Love udkom, som ellers har oplevet nogle mindre forsinkelser, hvilket førte til at det blev udgivet i fredags, omkring en måned senere end planlagt. Men nu er det her altså, og du kan finde “Hurtless” derfra, lige her:

Der er altså lagt op til et følsomt show i Royal Arena hvor følelserne sidder uden på tøjet, men også bliver fulgt op af de storladne kompositioner der kommer til at fylde rummet ud. Så hvis du ikke allerede har gjort det nu, så må du hellere skynde dig ind og få reserveret nogle billetter, du kan finde dem lige her.

Asger Thede Jensen
asgerjensen@bandsoftomorrow.com