fbpx

SYD FOR SOLEN annoncerer lørdagens headliner

Foto: Brimheim // Hey Jack (Pressebillede)

SYD FOR SOLEN præsenterer i dag lørdagens tre første navne. Gør dig klar til at rocke maks ud!

Tidligere i denne måned annoncerede SYD FOR SOLEN Bon Iver, som deres første hovednavn. Nu er de klar til at løfte sløret for lørdagens hovednavn. Her er tale om ingen mindre end amerikanske The War On Drugs, der indtager søndermarken med deres vaskeægte rockslabberas. The War On Drugs har de sidste par år slået deres position fast som et af vor tids allerbedste rockbands – måske endda det band, vi har gået og manglet. Der er garanti for stadionstore hymner, ekvilibristiske guitarekskursioner i hobetal og live-koncerter, man mindes med glæde længe efter sidste solo er skudt af.

Guitarsoloer bliver ikke en mangelvare lørdag, hvor Warpaint også vil være at finde i det fine selskab. Gruppen har efter seks lange års pause i år udgivet albummet Radiale Like This. Warpaint har altid været garant for en smuk og drømmende favntag om rocken, med et fundament af snirklet guitarspil, hypnotiske vokaler og fængslende postpunk-rytmer og det er ingen undtagelse, når de indtager scenen i Søndermarken.

Sidst, men absolut ikke mindst, kan publikum glæde sig til dansk/færøske Brimheim, som på rekordtid har sneget sig ind i de danske rockelskenes hjerter. Brimheim kalder selv sin musik for “soft-grunge,” men hun har også blik for gothrockens dragende mystik og øre for klassisk melodiøs sangskrivning, og finder inspiration i moderne popfornyere som Lana Del Rey og Caroline Polachek.
Programansvarlig for SYD FOR SOLEN Xenia Grigat fortæller om lørdagens offentliggørelser:

Med offentliggørelsen af de her første tre navne er vi kommet overordentlig godt fra start medlørdagens program, synes jeg. Resten af line-up‘pet bliver offentliggjort senere, men jeg tør godt love, at man som gæst i Søndermarken kan forvente både velkendte og veletablerede artister, samt nogle af de mest interessante up-coming navne, der er blevet introduceret på den store internationale rockscene i nyere tid. Jeg glæder mig helt afsindigt meget til den her dag, for rock skal opleves live, og med Søndermarken som back-drop bliver det altså ikke meget bedre.

Det er nu blot fredagens program, der mangler at blive afsløret, men med programmet torsdag og lørdag er der allerede en masse at glæde sig til!
SYD FOR SOLEN finder sted i Søndermarken 8., 9,. og 10. juni 2023.

Siw Weberg
siwweberg@bandsoftomorrow.com