Stop med at scrolle forbi samtalen

Foto: Josh Goleman (Pressebillede)

The National har nu annonceret et niende studie-album: First Two Pages of Frankenstein, og den tilhørende leadsinglen “Tropic Morning News” blev udgivet som smagsprøve deraf. Bandet, der allerede har givet os velkendte sange som “I Need My Girl”, “About Today” & “Weird Goodbyes”, sender nu ny forkælelse til højtalerne.

Med stemningsfyldte melodier, et medrivende lyrisk narrativ og nogle mildest talt spændende samarbejder som anker, signalerer First Two Pages of Frankenstein et nyt kapitel for bandet The National. Albummet, som har release den 28. april byder på gæsteoptrædener fra Phoebe Bridgers, Sufjan Stevens og Taylor Swift. På First Two Pages of Frankenstein bliver gruppens revitaliserede kemi kanaliseret ind i et værk, der balancerer elegant musikalitet med The Nationals mere idiosynkratiske impulser.

Efter flere år med intens turnering, blev albummets originale release-dato rykket mens forsanger Matt Berninger navigerede rundt i det han med egne ord kalder: 

Et meget mørkt sted, hvor jeg ikke kunne komme på lyrik eller melodier overhovedet, og den periode varede i over et år. Selvom vi altid har været nervøse og diskuteret en del når vi har arbejdet på et album, var det her første gange det føles som om tingene måske virkelig var ved at komme til en ende […]

Vi klarede at sætte os sammen igen og tilgå alting fra en anderledes vinkel, og det er en del af begrundelsen for at vi er ankommet til hvad der føles som en nye æra for bandet

Opfølger guitarist og pianist Bryce Dessner, hvis bandkammerater også tæller broderen Aaron Dessner (guitar, piano, bas) såvel som brødrene Scott Devendorf (bas, guitar) og Bryan Devendorf (trommer), og førnævnte Matt Berninger (forsanger).

Den nye single “Tropic Morning News” er et eksemplarisk eksempel på bandets nye vinkel og genfundne spilleglæde. I det rolige og musikalsk omfavnende nummer tematiserer bandet den rutine, der har ramt folket med at scrolle på deres telefoner ud i uendeligheden – og hvordan det påvirker den måde vi snakker sammen. Matt Berninger fortsætter:

Idéen om at referere til mørket fra nyheder på en så lys måde, låste noget op inde i mig. Det blev en sang om at have det svært med at udtrykke sig selv, og prøve at skabe en forbindelse med nogen, når støjen fra verden drukner ethvert potentiale for samtale.

Lyt til singlen her

Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com