UGENS UIMODSTÅELIGE // Uge 6

Foto: Tamara // Kathrine Gøth (pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig. Både herhjemme, men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en lille smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du også gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste.

Gandy – “Hvordan Ligger Landet”

Danske Gandy er aktuel med ny single “Hvordan ligger Landet”, nok bedst beskrevet som reflektionen over hvordan rap og hans eget liv korrelerer. Gandy rapper om at satse det hele på rapkarrieren, at sige sit job op, og sigte mod det, han drømmer om. Han gør brug af sine lyriske evner gennem flerstavelsesrim og en flot levering. Gandy er tydeligt inspireret af den form for rap der de seneste årti har præget dansk rap. I hans rapform kan man især føle konnotationer til rappere som Artigeardit og Michael Williams.

Tamara – “Mad World”

Tamara er aktuel med ny single “Mad World”. En sang der er et udtryk for hendes egen personlige historie, og oplevelser med at navigere i verden som ung minoritet. Med rødder i Tanzania og Færøerne har det ikke altid været nemt for Tamara at finde sin plads i verden, men gennem musikken har hun fundet sit leje. I kombination med Tamaras unikke og bløde stemme, skinner dette tydeligt igennem på “Mad World”. Tamara har udgivet musik siden efteråret 2022, og med “Mad World” viser hun hvorfor Tamara er et navn man skal holde øje med i 2023.

Venus Anon – “Better Place” feat. alma

Venus Anon er i samarbejde med alma klar med den singlen “Better Place”. En vocoder-præget kærlighedssang som de to kvinder leverer med en ømhed og intensitet der fremkalder gåsehud hos enhver lytter. Venus Anons moderne R&B, flotte popproduktioner og emotionel indieprægede univers indkapsles på hendes nye single. “Better Place” står i kontrast til Anons tidligere drum-n-bass-prægede single “Jessie”, og viser hendes musikalske kapacitet og bredde på den bedste måde. Venus Anon finder sin baggrund i det Stockholmske undergrunds- og queermiljø, hvor hvert nyt indtryk af ny musik får indflydelse på det musikalske indtryk. Denne baggrund gør Venus Anon til en alsidig og foranderlig kunstner, som i den grad er værd at give et lyt.

Ellers tilføjet:

Amanda Rakel – “Lonely FYI”
Aperly High – “Try Hard”
Andy Shauf – “Paradise Cinema”
Day Nah – “Baby Cosmic Crazy”
eloq – “Under The Sun” feat. cy
Elias Bendix – “Pedal To The Medal”
FVN – “Miss Money”
Hakami – “DANCE ALONE”
kelala – “Contact”
Lille venn – “Morning Sickness”
Lizzo – “Special” feat. SZA
Maaneland – “Metervarer til en Drømmer”
Marcus.wav – “Danser sorgerne væk”
Myie – “Mary”
One Nice Boi – “Bliss/Bless”
Rebecca Lou – “you suck”
ROYA – “Paperwings”
Sunbörn – “Night Sweats”
Squid – “Swing (In A Dream)”
The Jordan – “Nowhere Near The Sun”
UNG-SKAB – “Snakker Lort”
Vaarin – “There’s You”

Find playlisten her:

Helena Holm-Gregersen
helenagregersen@bandsoftomorrow.com