Melodien hedder Ghazal og den flyver mellem drømme og virkelighed

Foto: Julius Ernst (Pressebillede)

Dansk-iranske Melodi Ghazal er endelige ude med sin debut-EP; Mellow D, og den er alt hvad vi her på redaktionen har drømt om. Med både store, bombastiske og protesterende numre, samt følelsesladede, dybsindige numre indkapsler Melodi Ghazal stærkt sin egen kunsteriske alsidighed.

Melodi Ghazal formår på sin nye EP Mellow D at skabe lyden af egen frigørelse fra de samfundsbånd og- regler, hun som minoritetsperson og 2. generationsflygtning har oplevet gennem hele sit liv. Sangerinden som hedder Melodi Soltani i sit danske pas og Ghazal Soltani i sit iranske, sætter samtidig med sin nye EP ord på følelsen af at have to hjemlande, men ikke at føle at man passer ind i nogle af dem. Melodi Ghazal fortæller selv:

– EPen handler om min egen identitetskrise. Om at have to modstridende verdener, der trækker i mig på samme tid, men samtidig om, at jeg ikke hører hjemme nogen af stederne

EP’en Mellow D fungerer som en lang fortælling som flyder frem og tilbage i et drømmende slør af persisk og engelsk, med både omfavnende sange som “Everytime” og protesterende sange som “Fuck The System”. Melodi Ghazal formår at kombinerer hendes musikalske grene og baggrunde på fineste vis på dette debut-album. Med sin delte baggrund, med henholdsvis familiær arv i Iran og det priviligerede liv som ung i vesten, formår Ghazal at skabe en slags identitetsforskydning, som afspejles både sonisk og lyrisk i det eventyrlige pop-univers, med både hendes nedarvede iranske daf-tromme, og Harry Potter-referencer. Men bruddet mellem de to verdener er ikke en tydelig rift på Mellow D men nærmere end forsoning af begge steder og en accept af at der både er plads til Melodi og Ghazal.

I musikken behøver Melodi Ghazal ikke at vælge side, og du kan høre hende definere sin egen unikke position på debut-EP’en Mellow D lige her

Helena Holm-Gregersen
helenagregersen@bandsoftomorrow.com