fbpx

DATTER – SPOT Festival 2023

Efter store tekniske problemer på Bassinscenen, fulgte DATTER op med en koncert som fik publikum til at glemme alt om blæst, kulde og lyd der ikke fungerer for en stund.

3/5 stjerner

Større tekniske problematikker havde lagt sig over Bassinscenen på denne blæsende dag i Århus. Meget lidt var sikkert og DATTER gik på i troen om at problemerne var løst. Det københavnske band nåede ikke meget mere end et forspil, før de blev sendt af scenen igen, og en længere pause igen begyndte. Begyndelsen af koncerten lagde en dæmper på stemningen og en mindre publikumsvandring fulgte også med.

Men alt dette skulle vende for bandet. De kom nemlig på scenen igen. Og fra sekundet DATTER ramte den lille Bassinscene, var publikum betaget. Helt bogstavelig talt sad forsangerinden foroverbøjet på gulvet, og med første nummer kæmpede de sig sammen op fra gulvet, og gav publikum den fest de hungrede efter.

Deres andet nummer “Havn”, sørgede for at samle publikum og bringe en masse folk til. DATTER spillede nu for en fyldt plads, mens de, da de gik på, kunne kigge ned på et hullet publikum. Den rockede og samfundstrodsige stemning som numrene bragte til mixet, skabte en helt særlig DATTER-stemning, som gør det umuligt ikke at lytte efter, og fuldkommen utænkeligt ikke at danse med. DATTER ligger inde med en forsangerinde hvis vokal kan og er blevet sammenlignet med forsangerinden i Kathinka Band. Også dette skinnede igennem til denne koncert. Især under sangen “BAGOVER”, får hendes massive og smukt rustikke vokal plads til at boltre sig.

DATTER formår at skifte frem og tilbage i tempo uden at tabe opmærksomheden, selv på en kold dag, med lydtekniske problemer. DATTER slutter deres koncert af med nummeret “MYLDRETID” og en varsling om at deres kommende EP er på gaden næste fredag! Fremvisningen af “MYLDRETID” var en rigtig flot afslutning for bandet, og de fik vist trommeslageren frem, som sluttede ballet af med en eminent trommesolo, som satte streg under denne koncert på bedste vis.

Alt i alt leverede DATTER en rigtig flot koncert, som startede på dårlige vilkår med en lyd der nærmest var umulig at spille med. Dette faktum fik de vendt og derefter fik de vist præcis hvor professionelle DATTER er. Der er ingen tvivl, DATTER er kommet for at blive!

Helena Holm-Gregersen
helenagregersen@bandsoftomorrow.com