fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 33

Foto: ØNDI / Anna Gabriela Valentinuzzi Borgkvist

Selvom sommerens festivaler så småt har nået deres vejs ende, er vi ikke helt færdige endnu med at opleve ny musik på de forskellige scener herhjemme. Derfor kommer her fem bud på koncerter og festivaler, som du burde tjekke ud denne uge!

UHØRT Festival

Den 17.-19. august løber UHØRT over stablen med et tætpakket program, som du bare ikke må misse. Festivalen byder på en masse upcoming navne, som vi mener at du bør holde øje med, samt en skøn festivalsfølelse, som vi selvfølgelig endnu ikke er blevet trætte af. Du kan blandt andet se frem til at opleve den ungdommelige punk-energi fra bandet ØNDI, den følsomme rap fra Flaskedreng og ægte pop-hits fra Camma, som spillede en knaldgod koncert på Carpark Festival. Er dette dog ikke nok diversitet for dig, så er det heldigvis mange flere på programmet, hvis du vælger at købe en partout-billet til hele festivalen.

Vil du dog kun investere en dag af din uge, anbefaler vi at du tager ind fredag for at høre navne som poppede barejegvarmig, der spiller på Gårdscenen 18:30, elektroniske AICK, der spiller på Skatescenen 19:15 og afslutter den stemningsfyldte dag med førnævnte ØNDI på Gårdscenen 00:30.

Hvor: København
Hvornår: 17.-19. August

JUNG + Jacob Aksglæde

Vil du væk fra de københavnske gader og stræder, så hop på toget til Odense og tag del i Landsbyen Odense den 18. august. Her giver bandet Jung og artisten Jacob Aksglæde en dobbeltkoncert, som er garanteret at være for fed. Så er du til Jacob Aksglædes indiepop-numre som “Fantomfølelser” og “Giv Lys Igen”, burde du opleve sangskriveren live til den hyggelige koncert på Danmarks smukkeste koncertsted. Mellem bøgetræer og stråtækte huse, finder du også det danske pop-rockband Jung, der med garanti får dig op at danse med deres kæmpesange fra albummet Blitz. Alt i alt er der altså lagt op til en overdådig og hyggelig aften blandt det skønneste natur midt i den fynske perle.

Hvor: Landsbyen, Odense
Hvornår: Fredag d. 18. august

WILDR

Det selvbeskrevne dreamcore band WILDR spiller på Byhaven den 18. august kl 19 – helt gratis for alle musikinteresserede. Deres musik er en energisk blanding mellem hardcore og shoegaze, der trækker hårdt på de vilde guitarspil. Det er nytænkende rockmusik med store håb og drømme, som vi har en klar idé om, vil blive en helt afsindig sindssyg oplevelse live.

WILDR udtaler selv at de er
-“et håb om at betyde noget for hinanden, mærke hinanden og røre hinanden”. Præcis det skal du være en del af til koncerten, så skynd dig at skrive det i kalenderen!

Hvor: Byhaven, København
Hvornår: Fredag d. 18. august

Protomartyr

Den Detroit-baserede postpunk-kvartet Protomartyr kommer til Danmark den 17. august og det skal ikke misses! Kvartetten har siden 2012 haft et fast greb på musikscenen i ind- og udland, med deres evne til at belyse USA’s midtvest på bedste post-punk manér. De blander politik og poesi i de skæveste og bogstaveligste tekster, alt sammen krydret ind i deres hårde instrument-suppe.

Protomartyr har netop udgivet et nyt album, som berører tungere emner som pandemien, dødsfald og det at flytte væk fra alt man kender. Glæd dig til at opleve albummet live for første gang lige her på dansk jord!

Hvor: Loppen, Christiania
Hvornår: Torsdag d. 17. august

Farruko

Hvis du hellere vil dykke ned i noget puertoricansk rap, så er Farruko lige sagen for dig! Han optræder med sine prisbelønnede kæmpehits på Amager Bio. Farruko har været nomineret til en Grammy og vundet Latin Grammy hele to gange – han er altså en hitmager uden lige. Gør klar på at svinge hofterne til de spanskklingende beats, hop med på hans udenlandske rap-lyrik og hav en fortræffelig aften.

Hvor: Amager Bio
Hvornår: Mandag d. 21. august

Tjek også ud

Users
Hvor: Loppen, Christiania
Hvornår: Fredag d. 18. august

Cecilie Athena Pliniussen
ceciliepliniussen@bandsoftomorrow.com