Ugens Uimodståelige // Uge 34

Foto: Rebecca Ringo // Robin Iborn (pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig herhjemme, men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en lille smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du også gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste.

Rebecca Riggo – “Slow Down”

Vi begynder med den Göteborg-baserede sanger og producer Rebecca Riggo, som med sit tredje udgivne nummer “Slow Down”, beder en særlig person om at sætte tempoet på deres romantiske forhold, da vedkommende forhasteligt prøver på at snige sig ind under huden på Riggo. På trods af sangerens blide protester, ønsker de dog ikke at gøre en ende på relationen, da Riggo aktivt forsøger at lade sig falde for den anonyme bejler. Dette komplicerer sagen yderligere.

I “Slow Down” udtrykkes denne problemstilling gennem et nedtonet pophits, der ved et tilbagelænet og tungt groove, legesyge 80’er synths og fængende vokalmelodi, fremstiller empatisk sårbarhed i en ekstremt catchy form.

Lips Glued – “Lips Glued

Den danske alternative pop-gruppe Lips Glued udvider deres blomstende repetoire, med den selvbetitlede single “Lips Glued”. Både sangtitel og bandnavn refererer til et kryptisk billede, hvori læber mødes i et uadskilleligt kys. Her vækkes en tvetydighed mellem romantiske og uhyggelige nuancer, som eksemplarisk afspejles i sangenes tematiske og musikalske indhold..

Singlens emotionelle omdrejningspunkt ligger i hjertesorg, og det grænseland man befinder sig i mellem kærlighed og sorg. Yderligere forsøger Lips Glued at finde vejen ud af den mørke tåge, og ud mod helbredelse. Dette udtrykkes gennem forsanger Mathias Egholt unikke vokal, der med en dyb og rundet tone leder os gennem den følelsesladede drømmetilstand.

Trioen opnår denne effekt med et velproduceret, eksperimentelt lydbillede, der både omfatter mere flydende, ambient stemninger, samt hyperaktive, hektiske instrumentaler; tænk hyperpop eller tracks fra fantastiske producer Sophie.

Udover denne glimrende perle, har Lips Glued en debut EP til gode, som forhåbentlig indeholder mere af disse musikalske kaliber.

Hjalte Ross – “Don’t”

Hjalte Ross er en bredt anerkendt singer-songwriter, der med sine to udgivne albums har fået store roser fra magasiner som The Guardian eller via priser som Carl-prisen og Upcoming-prisen fra DJBFA*. Og Efter tre-års pause er aalborgenseren endelig tilbage! Han bryder stilheden med det flygtigt, skønne værk “Don’t”, hvor artistens sensibilitet for det skrøbelige og inderlige fremhæves.

Ross formår at fremskabe denne følelse med funklende e-pianoer, vuggende guitarer og sparsom brug af percussive elementer, der virkelig skaber et roligt, akustisk lydunivers. Sidst i sangen bevidner vi en af mundharmonikaens sjældne forekomster i moderne musik, som trækker udtrykket over i et mere folkemusikalsk hjørne.

Ellers tilføjet playlisten
Adam Seuba – “High On You”
Aka Neeva – “love should be easy”
Aland Z – “House of the Troubled”
Alexia Chambi – “Love Letters”
ALSACE – “U Don’t Understand It”
Astrid Cordes – “Surrender”
Baseløs – “Flytilstand”
Belau, Myra Monoka – “Focus”
Charlotte Day Wilson, Snoh Aalegra – “Forever”
Dugfrisk – “Mit sommer rendezvous”
Emili Sandé – “There For You”
I daisy – “paradise”
Jacob Bellens – “Glad You Came”
Kristine Hovda – “Special”
Lyonne – “State of Grace”
Magnus Münster – “Sunflower”
Malu – “Small Talk”
Mitski – “Star”
Mulatov, Naija Gyal – “Gode Vibes”
Our Broken Garden – “Crown”
William Torp – “same old me”
Yungblud – “Hated”

Andreas Madsen
andreasmadsen@bandsoftomorrow.com