fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 42

Foto: Komorebi Garden // Phie Beckett Stenbæk (pressebillede)

UGENS UIMODSTÅELIGE er stedet, hvor du kan finde optænding til dansegulvet og danne dig et overblik over, hvad der rører sig herhjemme, men også udenfor vores lille land. Vi har skrevet en smule om vores tre yndlingsnumre fra denne uge, og så kan du ellers gå på opdagelse i, hvad der ellers er blevet tilføjet til vores ugentlige playliste

Komorebi Garden See My Will

De to dugfriske multiinstrumentalister fra Komorebi Garden er endelig tilbage efter to års udgivelsespause, med det formløse, elektroniske R&B track “See My Will”. I grænselandet mellem spirende organiske lydkilder og de teknologiske muligheder digital produktion tilbyder, har duoen skabt et yndefuldt, æterisk udtryk, der både pirrer sanserne og rører sjælen.

I “See My Will” funderer Komborebi Garden over unødvendige begrænsningerne man kan opstiller for sig selv, i stedet for at udnytte livet endeløse muligheder Gruppen uddyber følgende:

– “Vi lever i en verden, hvor mange mennesker er travlt optaget af at gøre det godt, gøre tingene rigtigt, se godt ud og opretholde en perfekt facade. Vi synes at glemme, at de mere ubearbejdede fejl i menneskeheden er lige så meget en del af os – fejl, vi bør anerkende og acceptere! Viljen der vokser, er viljen og modet til at være dig selv. Viljen vokser op af jorden i skoven, i naturen… i menneskets natur.

Lyt til “See My Will” lige her!

Uden Ord – Er Det Her?

Det danske indie-rock band Uden Ord er også aktuelle med den silkebløde singleudgivelse “Er Det Her?”. Ved hjælp af en kombination mellem organisk strengbåret instrumentation og fremstillede, elastiske produktionsmetoder, adskiller trioen den relaterbare følelse, der opstår i higen efter menneskelige interaktioner. Gennem hele tracket understreger forsangeren dette, ved hjælp af kontinuerlige gentagelser af titlen “Er Det Her?”; som både kan fortolkes som et fysisk eller en emotionel sted.

Sangen emmer af en fredfyldt salighed, der bæres af vægtløse guitarmønstrer, og forsangerens pacificerende vokallevering. Denne energi fordrejes halvvejs igennem, hvor tunge perkussionroller indføres og vokalen præges af en mere følsom karakter samt en hård autotune. En naturlig overgang fra passiv til aktiv søgen efter mennesker.

Disse temaer gennemsyrer bandets kommende album, “Verden Den Er Lige Her,” som de beskriver som et slags “nærværsmanifest”. Pladen er født ud af medlemmernes længsel efter kontakt, i en tid hvor de var placeret langt fra hinanden.

Albummet hedder Verden Den Er Lige Her og kommer d. 3. november.
I mellemtiden kan du høre “Er Det Her?” lige her!

Maria Lærke – “Tæt På”

Sidst kaster vi også spotlyset på sangeren Maria Lærke, en tydelig kandidat til at blive Danmarks næste popdronning. Dette står klart efter udgivelsen af hendes hårdtslående banger “Tæt På”, der med sprudlende, bouncey energi, imødekommer natklubbernes intense stemninger.

Sangens udgangspunkt findes i frustrationerne tilknyttet et nyligt knust hjerte, Lærkes vokal støtter op om dette tema, der behandles som et nødsaget afløb for disse følelser. Dette høres særligt i det umiddelbare lyriske arbejde, der også minder om selveste Medinas distinkte tekster: – “Sæt mig fri // Hvis plads er alt hvad du kan gi’ // Fanget i din apati // Sæt mig fri før du forsvinder

Maria Lærke formår balancere klubbens mørke omgivelser med hendes yndige vokalleveringer, som resulterer i et energisk, radiovenligt pophit, farvet af natten melankolske toner.

Lyt til “Tæt På” her!

Ellers tilføjet til playlisten:
Alexia Chambi – “Open Relationship”
ANNÆLIX – “Apokalyps”
AVA – “Lille Menneske”
BADBADNOTGOOD, Charlotte Day Wilson – “Sleeper”
barejegvarmig – “HAM DER”
Bathsheba – “Weeds”
Beharie, Judy Blank – “Don’t Forget Me”
Blæst – “Disko i KBH”
Bo Milli – “Chewing Gum”
Capitana – “Infinita”
Caroline Polachek – “Dang”
Charli XCX, Sam Smith – “In The City”
Faunea – “Jellyfish”
FLØS – “If You Want”
Janos – “pretty sad one”
leeek – “You Don’t Really Mind”
lil cat – “Typical”
Magnus Münster – “Sincerely Yours”
Malin Pettersen – “Trouble Finding Words”
Sampha – “Suspended”
Sangt – “Medie”
Sløtface, The Buoys – “Fight Back Time”

Andreas Madsen
andreasmadsen@bandsoftomorrow.com