fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 6

Foto: Meltway // 10fingers (pressebillede)

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Denne gang har vi fundet fem forskellige albums/EP’er, som byder på alt fra elektropop og indierock til dybtfølte eksperimenterende numre. Læs med og fang noget nyt blandt vores favoritter!

Kelela- RAVE:N, The Remixes
Kelela har i dag udgivet en omarbejdning af sit velkendte sidste album Raven. RAVE:N, The Remixes er en samling af remixede sange, der giver hendes sjælfulde numre en mere eksperimentel og elektronisk smag. Det er på en måde en overraskelse, da hendes seneste album var succesfuldt og definerer Kelela som en fremragende kunstner, vi bør holde øje med. Men måske er det ikke rigtig en overraskelse, da remixer også er noget, hun gjorde med sit album fra 2018. RAVE:N. The Remixes bevarer stadig Kelelas atmosfæriske energi fra Raven, men på en mere upbeat måde. Det viser, at kunstneren virkelig formår at overgå sig selv, selv i allerede fantastiske og velanmeldte projekter. Kelela hævder endda selv, at nogle gange føler hun, at hendes musik bliver kun lavet for at kunne nyde den som en remix. I samarbejde med mixere som Shy Girl, DJ SWISHA og Bambii tager albummet temaet omkring queer black womanhood til en anden dimension, forbundet med house og drømmende atmosfæriske lyde.

Lyt til albummet her!

Meltway- Nothing Is Real
Pophits gemt bag indie-rock og shoegaze vibes? Det er muligt! Det dansk/norske indie-band Meltway leverer hits i deres debutalbum “Nothing Is Real” og lover fantastiske shoegaze-oplevelser. Efter deres første EP tilbage i 2020 tager bandet fra Esbjerg os med på en musikalsk rejse med en eksplosion af støjende guitarer, rumklangseffekter, skarpe plekterbasser og drivende trommer. Med tre guitarister i blandingen har bandet plads til eksperimenter og fuld udblæsning af shoegaze-stilen. Albummet er mixet af Mathias Hammerstrøm og mastereret af Simon Scott! Man kan mærke, at Meltway kan noget, hvis indierockens musik bliver mastret af trommeslageren fra selveste shoegaze-bandet Slowdive!
Dette siger de selv om albummet:

“‘Nothing Is Real’ er en åben titel, der er lige så ængstelig, som den er befriende. Det er nogle af de stemningspoler, albummet pendulerer mellem.”

Det er faktisk overraskende, at vi ikke har hørt om Meltway før, da deres lyde er veludførte, og hvis man hørte det i radioen, kunne man selv have troet, at det var lavet af et veletableret band. Vi kan ikke vente med at se, hvordan albummet vil blive modtaget af offentligheden!

Lyt til albummet her!

Shygirl- Club Shy
Grime- og klubfans vil glæde sig over at høre, at Shygirl har velsignet os med flere hits i hendes EP Club Shy. Modsat titlen inviterer denne EP enhver genert, normal, eventyrlysten eller vild person til at give slip og være endnu vildere med hendes klub-inspirerede sange. Hendes musik er beregnet til at blive spillet højt, om det så er under et telt, i en larmende klub eller i bilen: sangene inviterer til dans, ballade og at give slip!
For dem, der ikke er helt overbevist om hypen omkring elektronisk klubmusik, er Shygirl en fantastisk måde at forstå hypen og komme ind i genren. Ud over gode og livlige popsange lægger hun sin smukke stemme oven på , hvilket giver personlighed til Shygirl-effekten.

Lyt til EP’et her!

AV AV AV- All Inclusive
Efter 5 år siden udgivelsen af No Statues er den danske elektrogruppe tilbage til festen! “All Inclusive” handler om AV AV AV trioen, der genforenes og forener kræfterne for at bringe festen tilbage. Det handler om fællesskabet og at få alle til at føle sig velkomne. Tidligere kåret som P3’s uundgåelige med deres single “Facts 2.0”, bringer elektrogruppen hyggen tilbage gennem en samling af 12 track.
Her er, hvad Martin Skovberg, en tredjedel af trioen, siger om bandet:

Hvis du prøver på at ramme noget, så rammer du ikke en skid, men hvis du prøver på at ramme dig selv, og finde dig selv i det du laver, så sker der ting. Og det er præcis det vi gør, når vi laver AV AV AV

Lyt til albummet her!

Rangleklods- Breathe In, Breathe Out
Vi måtte vente 9 år på at få et nyt album fra Rangleklods. Breathe In, Breathe Out er det tredje album fra den danske elektroniske troldmand og tæller omkring 44 tusinde månedlige lyttere. Rangleklods‘ fyldige kroonende vokal, subtile og legesyge samples, der forstærker den vedholdende rytme, en pulserende bas og en vidunderligt kraftfuld leadsynth, forbliver de definerende elementer i hans musik. Med “Breathe In, Breathe Out” er Rangleklods klar til at fængsle publikumet med deres musikalske kunstfærdighed og tage dem med på en dybtgående rejse gennem et lydlandskab rig på følelser og innovation.

Jeg havde en periode mellem Straitjacket og den nye plade, hvor jeg mistede noget af mig selv og lod mig styre for meget af eksterne faktorer. En periode, hvor, hvad der kom til at ske med en sang, var vigtigere end min egen følelse omkring en sang. Og det fungerede slet ikke for mig over tid. Jeg bliver nødt til at mærke hvert øjeblik på en plade og mene hvert et ord, jeg synger. Og jeg bliver nødt til at opnå det med et smil på læben. Det smil vendte tilbage, mens jeg skrev albummet, og det er her stadig

Lyt til albummet her!

Ela Soria-Lundberg
elasorialundberg@bandsoftomorrow.com