Koncertanbefalinger // Uge 19

Foto: PIPI // Alf Aagaard // Veruna // Rumle Sieling Langdal

Så er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, hvor vi jo i denne uge afholder vores Uimodståelige-arrangement i Pumpehusets Byhave. Vi har udvalgt fem spændende koncerter i løbet af ugen, som du kan læse mere om herunder.

Sille Nilsson

Hvor: Studenterhuset, Odense
Hvornår: Onsdag den 11. maj

Bor du i Odense eller hvis du bare er i nærheden den 11. maj, så har vi her et bud på, hvad du skal lave onsdag aften. Folk-pop sangerinden Sille Nilsson giver nemlig koncert på studenterhuset, hvor du vil kunne opleve hende skære helt ind til benet af sin musik, og fortælle historier bag sine sange. Koncertformatet bliver intimt, uformelt og nærværende. Sangerinden udgav sidste år sit første album på det danske modersmål Sig en Lyd, hvorfra blandt andet singlerne “Omvej” og “Kys mig nu” er blevet spillet hyppigt på P4 og P5. Albummet er folk-pop melankoli med elektroniske elementer, der lyrisk behandler relaterbare menneskelige følelser.

Bands of Tomorrows Uimodståelige i Byhaven

Hvor: Pumehusets Byhave, København
Hvornår: Torsdag den 12. Maj

Nu er der gået et stykke tid siden, vi med stolthed annoncerede PIPI og Veruna til vores Uimodståelige Arrangement i Københavns hyggeligste gårdhave, nemlig i Pumehusets Byhave – Men nu er det allerede nu på torsdag, det foregår, og vi kan mildest talt sige, at vi glæder os! Fra klokken 15 kan du begynde at komme, og klokken 19 begynder musikken. PIPI består af de fire bandmedlemmer Frej, Gustav, Aske og Georg, der er blevet sammenlignet med alt fra The Cure til TV-2. Med sangskrivningen som fælles indsats, skriver drengene ungdommelige tekster om kærlighed, modstand i livet, hverdagens op og nedture i en relaterbar facon, der ofte handler om bare at acceptere, at livet kan være nederenen gang i mellem, men at det nok skal gå alligevel. De musikalske inspirationskilder kommer mange steder fra, men klinger ofte af dyster, britisk rock og upbeat 80’er pop. Lær dem bedre at kende gennem vores 10 hurtige spørgsmål.

Desuden kan du glæde dig til at opleve Veruna, som består af Marcus Elkjer og Max Winding – som du også kan læse mere om gennem vores 10 hurtige koncept. Duoen boltrer sig i grænselandet mellem melodisk house og alternativ pop. Gruppens lyd og oprindelse afspejler de to bandmedlemmers ønske om, at skabe et legesygt frirum til at kunne eksperimentere med house og techno, men også kormusik og hiphop. Gruppen udgav deres debutalbum No Seatbelt At Midnight i marts, som er en indkapsling af den fest, gruppen har haft i deres baggårdsstudie. En fest, som de nu er klar til at invitere os alle med ind i. Med en lyd, der blander genrer og stemninger, og med melankolske tekster, der står i kontrast til musikken.

Vi anbefaler derfor, at du tager en makker i hånden og kommer ned og hører disse to uimodståelige bands på torsdag i Pumpehusets Byhave.

FRAADS & Helena Gao

Hvor: Nikolaj Kunsthal, Nedre Galleri, København
Hvornår: Torsdag den 12. maj 2022

Til MANNA-eventet i Nikolaj kunsthal kan du denne torsdag endnu en gang opleve et nedbarberet og intimt fællesspisnings koncert-setup. Denne gang ska du opleve FRAADS og Helena Gau. Det bliver første gang, at den koncertanmelderroste og genrevridende hiphop-duo FRAADS spiller en koncert af den her karakter. Duoen fortæller, hvordan i sin tid var taknemmelige over, at headline samme venua tilbage i 2017, og derfor nu kun glæder sig til at komme tilbage; i en helt ny, stripped down og intim setting. Udover FRAADS, kan du på aftenen opleve Helena Gau, med sin udprægede melodiske sans samt fortællende lyrik, vil give sit musikalske præg på den nærværende koncertaften i Nikolaj Kunsthal.

NEBULAH

Hvor: Koncertkirken, Nørrebro, København
Hvornår: Fredag den 13. maj

Gør dig klar til på fredag, hvor du kan opleve NEBULAHs releasekoncert på debutalbummet TRACE. Gruppen, bestående af Katrine, Janne, Hannah og Elisabeth, skaber et feminint, kosmisk og drømmende udtryk i deres lydunivers. Siden udgivelsen af deres første singleudspil har de været i rotation på P6, og har ikke mindst imponeret os på redaktionen med numrene “Into Water” og “Floating in Space”. Her lukkede gruppen os nemlig med ind i deres drømmende, svævende og melankolske toner; med vokalernes harmonier i fokus, i sammenspil med udtryksfuld og fortællende guitarspil. Et enestående lydunivers, som du kan opleve i en her og nu situation, når de på fredag giver koncert i koncertkirken i København.

Quelle Chris – Support: James Baand & Musa Mijia + Wordspray

Hvor: Forbrændingen, Albertslund
Hvornår: Fredag den 13. maj

Amerikanske Quelle Chris aflægger sit besøg på forbrændingen i Albertslund på samme dag, som han udgiver sit nye album DEATHFAME. Der kan derfor ses frem til en kæmpe release-fest for alle danske art-rap fans, når rapperen både vil spille gammelt og helt ny musik den 13. maj. Quelle Chris er et fremtrædende fænomen indenfor amerikansk art-rap, og han er ikke mindst kendt for at levere sublime, intense og energiske liveoptrædener. Med jazzede og elektriske beats som underlag, skaber han en helt særlig og unik stemning, der samtidig omfavner tekstuniverset; spækket med one-liners og mørk humor. Annonceringen af rapperen sker som en del af en intention om at skubbe spillestedet i en mere urban retning, og desuden udvide deres hiphop profil ved at bringe nye internationale hiphop artister til vestegnen, og desuden vise hvor stærk den danske hiphop undergrund er.

Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com