Redaktionen guider: Dem skal du se under musikdagene på Roskilde Festival 2022

Foto: SIGRID // PR

Efter en alt for lang pause med Roskilde Festival er der nu ikke lang tid til, at vi igen kan mødes på Dyreskuepladsen til et hav af fantastiske koncerter. Her på redaktionen er vi dykket ned i det store musikprogram til når festivalpladsen åbner, og udvalgt de 10 koncerter, vi glæder os mest til at opleve!

Vi er ved at være top klar til at Roskilde Festival ENDELIG kan få lov til at blive afholdt igen – for hold nu op hvor har vi savnet det! Tidligere på måneden lavede vi en guide til hvilke spændende navne du skal opleve i de kommende opvarmningsdage, og nu er vi så klar med guiden til når festivalenspladsen officielt åbner, og scener som Orange Scene og Arena kan blive taget i brug. Det er et vildt og stort program, så vi har gjort det nemt for dig, og udvalgt de 10 koncerter fra musikdagene, som vi helt klart vil anbefale, at man tjekkede ud. God festival!

Little Simz (UK)

Scene: Avalon
Tidspunkt: Fredag den 1. juli klokken 21:00

Den britiske kvindelige rapper, Little Simz har i den grad haft god vind med sig det sidste stykke tid, og det under vi hende virkelig. For hun er nok et af de mest interessante navne på den internationale musikscene lige nu. Sidste år udgav hun det anmelderroste album Sometimes I Might Be Introvert, som vi her på redaktionen, havde på listen over de bedste internationale albums fra 2021. Hendes musik dækker alt fra groovy afro-beats, til grime og elekto-pop samt et tekstunivers, der virkelig er værd at dykke ned i. Og så er vi bare altid glade, når en kvindelig rapper får den anerkendelse de fortjener – for hvis der er noget Little Simz har, så er det noget på hjerte og ben i næsen. 

The Blaze (FR)

Scene: Orange Scene
Tidspunkt: Torsdag den 30. juni klokken 01:30

Frankrig må siges at have beriget verden med mange ikoniske elektroniske duoer, og The Blaze er et af dem. De to fætre trækker tråde til dub og housemusik, mens deres dybe og forvrængede vokaler sender lytteren i ren ekstase. Det er derfor med glæde at de to franskmænd har fået en nattetid på intet mindre end Orange scene, som helt klart bliver en vild dansefest, man ikke vil gå glip af.

Fontaines D.C. (IR)

Scene: Avalon
Tidspunkt: Onsdag den 29. juni klokken 17:30

Fontaines D.C. har allerede fået vist sig utroligt meget i år, endda også på dansk jord, og nu får de æren af at åbne ballet i Avalon-teltet. Siden 2019 har bandet været i raketfart da de udgav debutalbummet Dogrel som hurtigt skaffede dem en masse opmærksomhed, ros og prestigefyldte priser. Nu har de efterhånden turneret hele verden med deres ikoniske intensitet og dystre rockunivers, senest med deres tredje album Skinty Fia på setlisten. Et album der har cementeret bandet som et af De Britiske Øers største bands i nyere tid med top 5 placeringer på tværs af Europa og ikke mindst en førsteplads på hjemlandets hitliste. Storslået må det siges at være, og det bliver det helt sikkert også på Avalons første åbningsdag i år. 

IDLES (UK)

Scene: Avalon
Tidspunkt: Lørdag den 2. juli, klokken 21:15

Krigstrommerne brager derudaf og IDLES fører slagets gang! Igennem deres aggressivt lydende punk/rock, og nu tre hele albums, har de tacklet politiske emner som den hvide mands privilegier, Brexit og sexisme, hvilket i nogle kredse har tilegnet dem titlen “Det Vigtigste Band i UK.” Idles er lyden af revolutionen der banker på døren, og hvis du ikke har tænkt dig at åbne, sparker de den selv ind – det er slet ikke til forhandling! Samtidig er sangene også en lang række personlige fortællinger fra frontmanden Joe Talbot, der bekæmper sine indre dæmoner imens kammeraterne omkring ham indhyller hans rå stemme i rytmisk funderet smadre rock, hvilket kun bliver endnu mere aktuelt, når bandet fører sig frem live!

The Whitest Boy Alive (No/De)

Scene: Arena
Tidspunkt: Torsdag den 30. juni, klokken 19:45

The Whites Boy Alive var også at finde på plakaten da hele festivalen(som alle andre)  blev aflyst. Heldigvis er dette band blevet genbooket, og det er vi super glade for at se. Med The Whites Boy Alive, får de funket indie-disko for alle pengene, ja lyden er faktisk lidt svær at beskrive, men det giver en helt speciel følelse i kroppen. Frontmand Erland Øye har sin karakteristiske bløde vokal, og har før været anerkendt som et af de vigtigste og mest respekterede navne inden for pop/rock og elektronisk. Med denne koncert, er der lagt op til en blød og medrivende indie-disko fest, som du ikke vil gå glip af!

SIGRID (NO)

Scene: Arena
Tidspunkt: Torsdag den 30 juni. klokken 16:00

Den norske popkomet SIGRID er en artist vi her på redaktionen har fulgt helt fra hendes spæde start. Og at hun er at finde på Roskilde Festival er vi kun glade og stolte over. Med hendes kæmpe hits som “Mirror”, “Burning Bridges” og “Head on Fire” med Griff, har hun altså formået at ramme international omtale og anerkendelse. Det bliver en popfest uden lige med storslåede omkvæd og vilde elektro-pop produktioner. 

The Smile (UK)

Scene: Arena 
Tidspunkt: Fredag 1 juli, klokken 20:30

Elsker man Radiohead, så vil man altså ikke gå glip af The Smiles koncert på dette års Roskilde Festival. Det er nemlig et helt nyt projekt med blandt andre Thom Yorke og Jonny Greenwood fra førstnævnte band. De har netop udgivet deres debutalbum A Light for Attraction Attention, som fik rosende ord fra vores anmelder. Deres lyd er et groovy og mystisk rock univers, med Thom Yorkes unikke og luftige vokal. Vi har derfor høje forventninger til dette originale og ikke mindst efterspurgte nye navn.

Baby Keem (US)

Scene: Arena
Tidspunkt: Torsdag den 30. juni, klokken 00:00

Er man en af dem der savner at se Kendrick Lamar på den nu 3. udgave af RF50’s plakat, kan man måske opleve små glimt af Kendricks storhed i fætteren Baby Keem, der fyrer op under Arenas ikoniske telt torsdag nat. I en alder af blot 21 år er der allerede utroligt mange udmærkelser på artistens CV, med alt lige fra GRAMMY-nomineringer, produktionskreditter for Beyoncé og Schoolboy Q (blandt andre!) og så vilde koncerter at gulvet nær var brudt sammen under publikum. Heldigvis er denne koncert på fast grund, og der er derfor ingen frygt for at hoppe for meget, så bare giv den gas!

Shygirl (UK)

Hvor: Apollo
Tidspunkt: Lørdag den 2. juli klokken 23:45

Trods hendes artist navn er Shygirl ikke en artist der er genert eller pakker tingene ind. Hendes musik er vild, eksperimenterende og uforudsigelig, hvorfra hun drager inspiration fra både grime, hiphop og club stilarter. Hun har udgivet to EP’er og et kommende debut album er på vej, hvor det dansable nummer “Cleo” er en yderst appetitvækkende single forud for pladen. Vi tror denne koncert lørdag aften godt kunne gå hen og blive magisk, og vi anbefaler derfor at tage til denne koncert. 

Kelly Lee Owens (UK)

Scene: Apollo
Tidspunkt: Lørdag den 2. juli klokken 20:00

Der er dømt fest, når Kelly Le Owens indtager Apollo scenen lørdag aften. Med anmelderroste udgivelser har hun fastslået sig på den elektroniske/techno scenen med hendes vilde opbygninger og enormt medrivende melodier, som får din krop til at hungre efter at danse. Hun er en sej kvinde med sans for at blande kontrasterne i sin musik og sætte ild til enhver scene hun kommer i nærheden af – gør dig klar til at overgive dig til Owens musik, for det bliver svært at stå stille!

Varm op til Roskilde Festival med vores Top 50 playliste fra Roskilde Festivals 50 års jubilæum.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com